Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 2265.01
Meslek Adı : Diğer Diyetisyenler Ve Halk Sağlığı Gıda Uzmanları
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Sağlık İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Sağlık İle İlgili Diğer Profesyonel Meslek Mensupları
M. Birim Grubu : Diyetisyenler Ve Beslenme Uzmanları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Başka yerde sınıflandırılmamış Diyetisyenlik ve Halk Sağlığı Gıda uzmanlığı ile ilgili hizmetleri yürüten kişilerdir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Diğer Diyetisyenler ve Halk Sağlığı Gıda Uzmanları işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
(Yiyecek hazırlanmasında, dağıtılmasında ya da yiyecek işleme cihazlarının imalatında danışman olarak görev yapmak), vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Diğer Diyetisyenler Ve Halk Sağlığı Gıda Uzmanları Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Piyano Akortçusumesleği için “7312.13” kod olarak kullanılır iken Derz İşçisimesleği için “7112.01” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Diğer Diyetisyenler Ve Halk Sağlığı Gıda Uzmanları Meslek Kodu “2265.01” olarak belirlenmiştir.