Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 7511.04
Meslek Adı : Diğer Kasaplar Ve Et Hazırlama İşçileri
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Birim Grubu : Kasaplar, Balık Satıcıları Ve Benzer Gıda Hazırlama İşlerinde Çalışanlar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Bu grup, hayvanları kesenler, deri yüzenler, sucuk, sosis ve salam imali için malzemeyi parçalayan, kıyma yapan ve karıştıran makineleri çalıştıranlar, bağırsakları temizleyenler, pastırma imalinde yer alan işleri yapanlar gibi başka yerde sınıflandırılmamış kişilerdir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Diğer, Kasaplar ve Et Hazırlama işçileri işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
Hayvanları kesmek ve derisini yüzmek,
Sucuk, sosis ve salam imali için malzemeyi parçalamak,
Kıyma yapan ve karıştıran makineleri çalıştırmak,
Bağırsakları temizlemek;
Pastırma imalinde yer alan işleri yapmak vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Diğer Kasaplar Ve Et Hazırlama İşçileri Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Polisomnografi/Uyku Teknisyeni mesleği için “3211.22” kod olarak kullanılır iken Diğer Deri Eşya İmalcileri mesleği için “7536.09” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;