Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 6121.16
Meslek Adı : Diğer Süthane/mandıra İşçileri
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları
M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları
M. Grubu : Hayvan Yetiştiricileri
M. Birim Grubu : Çiftlik Ve Süt Hayvanları Yetiştiricileri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Bu grup, peyniri tuzlu suya daldırmak veya kuru tuzla ovmak suretiyle tuzlayanlar; sütü homojenize eden makineleri çalıştıranlar, tereyağına veya peynire kalıpla şekil verenler ve kondanse süt yapanlar gibi başka yerde sınıflandırılmamış süthane/mandıra işçilerini kapsayan kişilerdir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Diğer, Süthane/Mandıra İşçileri işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
Bu grup, peyniri tuzlu suya daldırmak veya kuru tuzla ovmak suretiyle tuzlamak,
Sütü homojenize eden makineleri çalıştırmak,
Tereyağına veya peynire kalıpla şekil verenler ve kondanse süt yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Diğer Süthane/mandıra İşçileri Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Ofset Baskı Birim Sorumlusu mesleği için “3119.70” kod olarak kullanılır iken Diğer Mobilya İşçileri mesleği için “7522.05” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Diğer Süthane/mandıra İşçileri Meslek Kodu “6121.16” olarak belirlenmiştir.