MUZ KABUĞU
Diş sağlığı için gerekli olan magnezyum, potasyum ve kalsiyum miktarını içeriğindekilerden dolayı karşılayan muz, kabuklarında bol miktarda bulunan potasyumdan dolayı dişlerin beyazlamasına yardımcı olur. Bunun için muzların iç kısmı ile ovulacak olan dişler 10 dakika boyunca bekletildikten sonra diş fırçası ile fırçalanarak durulanır.
DEFNE YAPRAĞI
Ağız içi yaraların ve aftların giderilmesi için etkili olan defne yaprağı, diş beyazlatma için de oldukça etkilidir. Bunun için toz haline getirilecek olan defne yaprakları bir miktar portakal kabuğu rendesi karıştırılarak macun kıvamına getirilir ve fırça yardımı ile 5 dakika boyunca dişlere uygulanır. Bu yöntem haftada 1 kere yapılabilir.
KARBONAT
Dişte meydana gelen lekelenme ve sararmaların önüne geçmek için sıkça kullanılan yöntemlerden birisi olan karbonatla diş fırçalama, dişlerin kısa sürede beyazlamasına yardımcı olur. 1 çay kaşığı karbonat ile birkaç damla hindistan cevizi yağından elde edilecek olan karışım fırça yardımı ile dişlere uygulanır ve ağız bol su ile çalkalanır. Bu yöntem düzenli olarak günde 1 defa yapılmalıdır.
ELMA SİRKESİ
İçeriğindeki asidik özelliklerden dolayı diş sararmaları, lekelenmeleri gibi durumların giderilmesine yardımcı olan elma sirkesi, ağız sağlığını koruyarak diş minesinde meydana gelen bakterilerin yok olmasını sağlar ve dişlerin beyazlamasına yardımcı olur Bunun için yarım tatlı kaşı elma sirkesi ve yarım tatlı kaşığı karbonat macun haline getirilerek dişlere fırça yardımı ile uygulanır ardından bol su ile durulanır.
ÇİLEK
Diş beyazlatma yöntemlerinin en kolayı ve keyiflisi olan çilek meyvesi ile olandır. İçeriğinde bulunan asitler sayesinde dişlerin beyazlamasını, sararlamaların ve lekelenmelerin önüne geçecek olan çilek yöntemi için bir miktar çilek ezilerek dişlere uygulanır 10 dakika beklettikten sonra durulanır. Bu yöntem hafta 2 kere uygulanabilir.