Hiçbir belirti göstermeden bağırsakta uzunca yıllar yaşayabilen bağırsak kurtları, dört şekilde kendini gösterdiğinde çok büyük zararlara neden olabiliyor.
Yuvarlak kurt denilen yiyecek ve su yoluyla, Kıl kurdu kişiden kişiye, Whipworm yiyecek ve su yoluyla, Tenya çiğ ve az pişmiş etlerden yayılarak vücutta yer edebiliyorlar.
Anlaşılması güç olan bu kurtlar karın ağrısı, ishal, dizanteri, kilo kaybı, dışkıda solucan, rektum çevresinde kaşıntı ile kendini beli edebiliyor.
Yaygın nedenleri arasında yiyecek ve içecek temizliğine dikkat etmemek özellikle de su, kötü hijyen ve kişisel bakımdan dolayı ortaya çıkabiliyor.
Uzman doktora başvurarak bağırsaklardaki kurdun önlenmesi mümkün olmakla birlikte, bu kurtların bağırsaklara girişini engellemek ve yok olmalarını sağlamak için evde uygulanabilecek doğal yöntemler de var.
HAVUÇ
Lif açısında yüksek olan ve bağırsak sağlığının korunmasına yardımcı olan havuç, bağırsak kurtlarının yok olmasında etkili olur. Sabahları 2 havuç tüketmek bağırsak kurtlarının yok olması için yeterli olacaktır.
ACI KABAK SUYU
Acı kabak ile yapılacak olan su da tüketildiği zaman kısa sürede bağırsak kurtlarının etkilerini azaltarak dökülmelerine yardımcı olur.
SARIMSAK
Anti septik ve anti bakteriyel özellikleri bulunan sarımsak da bağırsak kurtların yer etmesini ve oluşmasını engelleyerek kısa bir sürede yok olmalarını sağlar. Günde 3 diş sarımsak çiğ olarak tüketilebilir.
KABAK ÇEKİRDEĞİ
Kabak çekirdeğinde bulunan kukurbiti maddesi bağırsak kurtlarını düşmesine ve yok olmasına neden olacağından kabak çekirdeği günlük olarak tek başına tüketilebileceği gibi, tohumları ezilerek su ile karışım da yapılabilir.
PELİN OTU
Mide, bağırsak, safra kesesi gibi çeşitli yerlerde görülen hastalıların tedavisinde etkili olan pelin otu, bağırsak kurtlarının kısa bir sürede yok olması için etkili olur.
NAR KABUĞU
Bağırsak kurtları için zehirli olan punisin maddesini içeren nar kabuğu da kurtların kısa bir sürede etkisini azaltır. Bun için nar kabukları suda kaynatılarak her sabah tüketilebilir.