DOĞU ERGİL KİMDİR?
Doğum tarihi : ??.??.1940
Doğu Ergil kaç yaşında : 79
Kilo & Boy :
Burcu :
Meslek : Akademisyen
Doğu Ergil doğum yeri : İstanbul
DOĞU ERGİL BİYOGRAFİSİ
Özellikle TOBB için hazırladığı Doğu Raporu ile tanınmaktadır.
Doğu bul’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Yüksek lisans eğitimini Oklahoma Üniversiesi'nde sosyoloji ve sosyal psikoloji alanlarında yaptı. Ardından New York State Üniversitesi'nde sosyoloji, siyaset bilimi ve ekonomi politik alanlarında doktora yaptı. Bir yandan da, 1980-84 yıllarında TODAİE Sevk ve İdare Yüksek Okulu'nda, 1985-86 yıllarında ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi Uluslararası Çalışmalar Yüksek Okulu'nun Washington DC′de bulunan yüksek lisans okulu School for Advanced International Studies ve London School of Economics and Political Science′ta konuk öğretim üyeliği yaptı. Akademik kariyerinin büyük kısmını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi′nde (Mülkiye) sürdürdü.
Doğu Ergil, 1997-1999 yılları arasında Toplum Sorunlarını Araştırma Vakfı (TOSAV)’na başkanlık görevinde bulundu. Demokrasi ve barış çalışmaları nedeniyle çeşitli uluslararası kuruluşlardan ödüller aldı.
Doğu Ergil,liği Teşkilatı Uzmanlar Kurulu üyesi, Toplum Sorunlarını Araştırma Merkezi Başkanlığı üyesi ve Fatih Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
BBC′den El Jazeera′ya uzanan uluslararası ve ulusal TV kanallarında ve köşe yazarlığı yaptığı Today’s Zaman’da geniş bir izleyici kitlesiyle paylaşan Ergil’in Türkçe ve yabancı dillerde yayımlanmış 24 kitabı, birçok makalesi, değişik dillerde kitap bölümleri ve alan araştırmaları vardır.
Doğu Ergil, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine İç Anadolu Bölgesinden girmiştir.
Kitapları :
100 Soruda Fethullah Gülen ve Hareketi
Kürt Raporu – Güvenlik Politikalarından Kimlik Siyasetine
Doğu Sorunu: Teşhisler Tespitler
Realities Of Turkey
Demokrasi ve Yurttaşlık Kültürü
Siyasetini Arayan Ülke
Bir Ters Bir Düz
Kırık Aynada Kendini Arayan Türkiye
Atatürkçü Toplum ve Siyaset Felsefesi Açısından Laiklik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar
Körfez Bunalımı
Toplum ve İnsan
Milli Mücadelenin Sosyal Tarihi