Bugün sizlerle Domates Çorbası nasıl hazırlanır, Domates Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Domates Çorbası 1. tarif
Domates Çorbası için Malzemeler:
5 adet domates 5 su bardağı su 2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur) 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi tuz
Domates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edin. Pürtüksüz bir bulamaç olmalıdır. Daha önceden rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırmaya devam edin. 5 bardak suyu da ekleyip çorba hafifçe koyulaşana kadar çevirmeye devam edin. 5 dakika kadar kaynatıp kapatın. Eğer pürtüklü ise ılınınca tencerenizin içinde el mixerini 1-2 defa çevirin. Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin.
Domates Çorbası 2. tarif
Domates Çorbası için Malzemeler:
5adet domates, 1adet yumurta, 2kaşık un, 5kaşık sıvıyağ, 4bardak su, 1bardak süt, tuz
Domates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Domatesleri rendeleyin. Yağda unu kavurun. Rendeyi katın, suyu ekleyin. Kaynayınca altını kapatın. Ilınınca mixerden geçirin. Süt ile yumurta sarısını çırpın. Bu karışımı tekrar ocağa koyduğunuz çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynatarak servise sunun.
Domates Çorbası 3. tarif
Domates Çorbası için Malzemeler:
½ kg domates, 5kaşık un, 2kaşık salça, 3kaşık margarin, 10bardak su, 3dilim bayat ekmek, tuz
Domates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Domatesleri rendeleyin. 2kaşık margarini eritin içinde unu kavurun. Salçayı ekleyip 2dk daha kavurun. Rende domatesleri katıp 5dk kaynatın, ardından suyunu ilave edin. Suyu yavaşça ekleyin ki top olmasın. Çorbayı kaynamaya bırakın. Ekmek dilimlerini ufalayın az yağda kızartın. Servis ederken çorbaya ilave edin.
Domates Çorbası 4. tarif
Domates Çorbası için Malzemeler:
4-5 adet olgun domates 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar
Domates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yağ ve un bir tencerede hafifçe kavrulur ve üzerine yavaş yavaş süt ilave edilip, karıştırmaya devam edilir. Ara verilmeden bir litre kadar su ilave edilip karıştırma işlemini sürdürülür. Diğer taraftan kabuğu çıkarılıp, küp küp kesilmiş domates mikserden geçirilip bu karışıma ilave edilir ve 15 dakika bu şekilde kaynatılır. Arzu edildiği kadar tuz konur ve servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edilir.
Domates Çorbası 5. tarif
Domates Çorbası için Malzemeler:
5 adet domates 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı un 1 bardak süt 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar Yeteri kadar tuz
Domates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Hafifçe eritilmiş yağ ve un kısık ateşte hafifçe çevrilir. Yavaşça süt ilave edilir. 1,5 litre kadar su ağır ağır karışıma ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesler blender yardımıyla çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir kez daha mixer yardımıyla boza kıvamına getirilir. Arzuya kadar tuz ilave edilir. Servis edileceği zaman üzerine rendelenmiş taze kaşar konulur.