Bugün sizlerle Dovga Çorbası nasıl hazırlanır, Dovga Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Dovga (Azeri Yoğurt Çorbası)
Dovga (Azeri Yoğurt Çorbası) için Malzemeler:
1 adet yumurta 1,5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı pirinç 3 su bardağı yoğurt 6 su bardağı su 1 bardak haşlanmış nohut 1/2 demet ispanak 1/2 demet nane 1/2 demet dereotu tuz
Dovga (Azeri Yoğurt Çorbası) Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz,(yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohutunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pismeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız. Afiyet Olsun !
Dovga Çorbası
Dovga Çorbası için Malzemeler:
4 kaşık pirinç 1 bardak haşlanmış nohut 1 tutam ıspanak 5 yeşil soğan 1 tutam dere otu 1 tutam maydanoz su, tuz Terbiyesi için: 1 kase yoğurt 2kaşık un 1 adet yumurta sarısı
Dovga Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
İlk olarak ufak bir kapta pirinci haşlayın; akşamdan ıslatmış olduğunuz nohudu da ayrı bir kapta haşlayın. Daha sonra kullanacağınız tencereye haşlanmış pirinci ve nohudu ilave edin. Üzerine sıcak su katarak kaynamaya bırakın. Terbiyesi için karıştırma kabına yoğurdu alın. Üzerine un, yumurta sarısı ilave edin ve karıştırın. Daha sonra terbiyeye ilk önce soğuk su daha sonra çorbanın suyundan 1kepçe ilave edin ve terbiyeyi ılık hale getirin. Terbiyeyi tencereye ilave edin. Kaynadıktan sonra üzerine kıyılmış ıspanak yaprakları, maydanoz, dereotu ve yeşil soğan ilave edin. 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servise sunun.