Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kimdir? Aslen nerelidir, kaç yaşındadır

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kimdir? aslen nereli? kaç yaşında gibi sorular merakla araştırılıyor. Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 65 yaşındadır ve aslen Trabzon Akçaabatlıdır.

Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kimdir?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 1952 yılında Akçaabat'ta doğdu. İlköğrenimine Trabzon Cudibey İlkokulunda başlayıp, Cumhuriyet İlkokulunda tamamladı. Lise öğrenimine ise Trabzon Lisesinde devam ederek Fen kolundan mezun oldu.Yüksek öğrenimine başladığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri Fakültesi'ni 1975 yılında, Jeoloji Mühendisi olarak tamamladı.

1975-77 yılları arasında, İller Bankasında İçme suyu sondaj şantiye şefi olarak çalıştı.
1977-78 yılları arasında yedek subay olarak vatani görevini ifa ettikten sonra, girdiği Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1985 yılında Tıp Doktoru olarak mezun oldu.

1985-1991 arasında Trabzon Hükümet Tabipliği ve Sağlık Grup Başkanlığı görevlerinde bulundu. Daha sonra, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Haseki Eğitim Araştırma Hastanesinde İç Hastalıkları ihtisasını yaptı.

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşarı olarak Sağlık Bakanlığı üst yönetiminde yer aldı.

Başta Sağlık alanı olmak üzere, çok sayıda bilimsel yayını da bulunan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, evli ve 6 çocuk babasıdır.
İller Bankasında Mühendislikten
Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığına:
İç Hastalıkları Uzmanı olmanın yanı sıra Jeoloji Mühendisi olan Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU, mesleki yaşamı boyunca oldukça farklı alanlardaki hizmetlere imza atma başarısını gösterdi.
İller Bankasında genç bir mühendis olarak başladığı mesleki yaşamındaki ilk tecrübelerini, başta içme suyu sondajları ve şehir şebekesine bağlanması çalışmaları olmak üzere Belediyelerin altyapı hizmetleri konularında elde etti.


Gümrükçüoğlu, tüm Türkiye'deki şantiyeler içinde en fazla metraj yapma başarısı gösterdiği bu dönemde, Türkiye'deki pek çok Belediyenin temiz suya kavuşmasına katkı sağladı.
Hekimlik mesleği boyunca, Trabzon Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ildeki sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinde önemli görevler üstlendi.

İç Hatalıkları ihtisası sonrası, başladığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü görevinde, yaptığı kurum reorganizasyonu, otomasyon ve yazılım projeleri ile birim fiyatlar indirilmesine rağmen Genel Müdürlüğün Gelirlerinin yıllık 20 milyon YTL'den,90 milyon YTL'ye yükselmesini sağladı.
Kurum Gelirlerinin artmasıyla, sağlık hizmetine yüzlerce ambulans alınmasını ve ülke hastanelerinin en son teknolojideki medikal cihazların temin edilmesini sağladı. Ayrıca, Deniz Kazalarına müdahale edebilecek olan ve Adalardan Hasta naklini sağlayan ambulans motor botları ülke hizmetine sundu.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünde aşılamayan bioeşdeğerlik sorununu ve tıkanan Genel Müdürlük Görevinde, kurumun yeniden sağlıklı ve verimli bir biçimde işleyişini sağladı.
Bu dönemde, ilaç Fiyat Kararnamesi'nin çıkarılmasında ve sonrasında yürüttüğü çalışmalarla, Türkiye'de ilaç fiyatlarının %1 ila %70 arasında indirilmesinde önemli katkı sağladı. Bu Çalışma Ülkemizin ilaç giderlerinde yılda 1 milyar dolar tasarrufu da beraberinde getirdi.

Türkiye'de Sağlıkta Büyük Değişim ve Dönüşüm Projesinin mimarları ve uygulayıcıları arasında bulunan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, önce Müsteşar Yardımcısı sonra da Müsteşar sıfatı ile Türkiye'de sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesinde ve önünün açılmasında büyük rol oynadı.

Son olarak yerine getirdiği Müsteşarlık görevi süresince, Bakandan sonra gelen en üst düzey devlet memuru olarak, Ülkemizin her metrekaresindeki tüm vatandaşlarımıza hizmet sunan 340 bin personelin ve 24 Milyar YTL'ye (24 Katrilyon Lira) ulaşan bir bütçenin yönetiminin sorumluluğunu taşıdı.

Biyografi Haberleri