Düğülü Haşhaş Tatlısı malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Düğülü Haşhaş Tatlısı nasıl yapılır? İşte günün yemeği ve tarifi..
Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı Haşhaş
- 1/2 (yarım) Su Bardağı Düğü (İnce Bulgur)
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Margarin
Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Bir tencereye düğüyü, haşhaşı ve şekeri koyup karıştırarak kavuralım.
- Yavaş yavaş süt ilave edelim.
- Margarini ilave edip eritelim.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Islatıp suyunu süzdüğümüz borcama pişen tatlımızı döküp, buzdolabında birkaç saat dinlendirelim .
- İsteğe göre kaymak veya ceviz ile süsleyip servise edebilirsiniz.
DÜĞÜL NE DEMEK?
Elendikten sonra geriye kalan en ince bulgur.