Bugün sizlerle Düğün Çorbası nasıl hazırlanır, Düğün Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Düğün Çorbası 1. tarif
Düğün Çorbası için Malzemeler:
1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız 1 çay kaşığı kırmızı biber 9 çorba kaşığı margarin 3 adet yumurta sarısı 12 su bardağı su 1 adet limon 150 gr un biber tuz
Düğün Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın. Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabına boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın.
Düğün Çorbası 2. tarif
Düğün Çorbası için Malzemeler:
8bardak et suyu, 200gr haşlanmış parça et, 2adet yumurta, 3kaşık un, 2adet limon, 50gr margarin, tuz
Düğün Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Eti haşlayın ve kuşbaşı doğrayın. Suyunu bir tencereye alın; içine yumurta, un ve limon suyundan olma çırpılmış sosu dökün. Tuzunu da ayarlayarak karıştıra karıştıra pişirin. ayrı bir tavada yağı eritin, kuşbaşı etleri soteleyin ve pişen yemeğe ilave edin. Ilındığında servise sunun.
Düğün Çorbası 3. tarif
Düğün Çorbası için Malzemeler:
2 çorba kaşığı margarin 1.5 çorba kaşığı un 1 litre et suyu 1 adet limon 1 adet yumurta 300 gr parça kuzu eti
Düğün Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
1 litre kadar suya parça etler atılır, 1 saat kadar kaynatılır. Diğer tarafta un ve yağ kısık ateşte hafifçe çevrilerek kavrulur ve üzerine yavaş yavaş etin suyu eklenir. Daha sonra bu suyun içine etler de atılır ve et suyunun tamamı konulur. Çorba ılındıktan sonra 1 limonun suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve pişen çorbaya ilave edilir. Arzuya göre üzerine kırmızı biber ve yeteri kadar tuz serpilebilir
Düğün Çorbası 4. tarif
Düğün Çorbası için Malzemeler:
200 gr Kuzu Gerdan 3kaşık un 3kaşık yoğurt 1/2 Limon Suyu 1adet yumurta Et suyu 1kaşık tereyağı kırmızıbiber Tuz
Düğün Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Gerdan etlerini düdüklü tencerede bol suda iyice haşlayın ve kemiklerinden ayırın. Tencereye etleri ve et suyunu koyun. Başka bir kapta un, yoğurt, yumurta ve limon suyu ile bir terbiye hazırlayın. Üzerine soğuk su ve tenceredeki et suyundan ilave edin; ılınınca da tencereye karıştırın. Çorba piştiği vakit servis tabağına alın ve üzerine tereyağı ile yakılmış kırmızıbiber ilave edin. Sıcak olarak servise sunun.
Düğün Çorbası 5. tarif
Düğün Çorbası -I için Malzemeler:
250 gr et 2 adet limon 2 adet yumurta 1 litre et suyu 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı margarin 1 kahve kaşığı kırmızı biber tuz
Düğün Çorbası -I Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Et suyu çıkaracağmız kemiklerin içine 1/4 kg parça eti koyun ve pişirin. Et suyunu süzgeçten geçirip, süzün. Parça eti fındık iriliğinde doğrayın. Başka bir kapta iki yemek kaşığı unla yağı pembeleştirmeden kavurun. Etleri ve suyu katın. Çorba kaynarken limonlu bir terbiye hazırlayıp çorbaya katın. Servis yapmadan önce çorbanın üzerine üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin.