Dürzi ne demek, TDK'ya göre Dürzi kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük hayatımızda duyduğumuz bazı kelimelerin ne anlama geldiğini merak ederiz. Dürzi bu kelimelerden bir tanesidir. Dürzi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Dürzi kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi düzenledik.

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Dürzi ne demek? Dürzi TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi Dürzi kelimesi. Peki Dürzi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Dürzi nedir, Dürzi kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

DÜRZİ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Dürzi kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Dürzi kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre Dürzi kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Suriye'nin Havran bölgesinde, Lübnan'ın bazı bölgelerinde ve buralara yakın bölgelerde yaşayan ve kendilerine özgü mezhepleri olan bir topluluk

Ne, Nedir Haberleri