YULAF
Kan şekerini ve kan basıncını düzenlemeye yarayan ve böylelikle vücuttaki kilo kontrolünü sağlayan yulaf, LDL olarak adlandırılan kötü huylu kolesterolü içeriğindeki yüksek liften dolayı düşürür.
FASULYE
Tekli doymamış yağ ve lif açısından zengin olan fasulye, tüketildiği zaman sindirimde destekleyici etkiler sağladığından uzun süre tok tutmayı sağladığından, kolesterol seviyelerini düşürmede etkilidir.
FINDIK
Protein, mineraller, çinko, kalsiyum, vitamin açısından zengin olan ve antioksidan bakımından vücuda destek sağlayan fındık kötü huylu kolesterolün düşürülmesine yardım eder.
PATLICAN
A, B ve C vitaminleri açısından zengin olan patlıcan, kolesterolün yaşattığı damar tıkanıklığının giderilmesine etki ederek, kötü huylu kolesterolün etkilerini azaltır.
DOMATES
Likopen zengini olan domates, damar tıkanıklığını ve yağ parçalamayı destekleyerek kötü huylu kolesterolün düzenlenmesini ve dengelenmesini sağlar.
YAĞLI BALIKLAR
Omega-3, potasyum, magnezyum, kalsiyum gibi vitaminler bakımından zengin olan yağlı balık çeşidi olan somon, uskumru, alabalık gibi balıklar kötü huylu kolesterolün düşürülmesine yardımcı olarak iyi huylu kolesterolün gelişimini destekler.
HAVUÇ
Kalp ve damar sağlığının etkilerinden dolayı görülen ve kötü huylu olarak adlandırılan LDL'nin düşürülmesi için içerdiği antioksidanlar sayesinde kolesterol seviyelerini düzenler ve dengeler.