E-Devlet'ten TC Kimlik no ile SSK - SGK hizmet dökümü sorgulama

TC Kimlik no ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi E devlet ile yapılabiliyor. Emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır.

Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir. SSK prim sorgulaması yaparken sorgulama ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ardından tüm bilgiler size sunulacaktır. T.C. kimlik numarası ile birlikte başka çeşitli bilgilerin doğru yerlere girilmesiyle, vatandaşlarımız birçok bilgiye birkaç dakika içerisinde ulaşabiliyor. Bu hizmetlerden belki de en fazla sayıda insanı aynı anda ilgilendiren bir tanesi SGK hizmet dökümü sorgulamaları.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili sorgulama işlemlerinin de yapılması artık online olarak yapılabiliyor, SGK internet teknolojilerini sürekli ve aktif kullanan kurumların başında geliyor. Bu haberimizde sizlere internet üzerinden yapılan SGK hizmet döküm belgesi sorgulama işlemlerini detaylı bir şekilde açıklayacağız. TC Kimlik no ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama hem SGK sitesi üzerinden hem de e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki e-devlet üzerinden bu hizmet nasıl alınabiliyor? SGK hizmet dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olanlar tarafından alınabilen, sigorta ve prim bilgilerinin bulunduğu belgedir. 4A, 4B ve 4C olmak üzere üçe ayrılır. E-Devlet sistemi ile eski sistem üzerinde Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı bulunanlar 4A hizmet döküm belgesi, Bağ-Kur’a bağlı bulunanlar 4B hizmet döküm belgesi ve Emekli Sandığı’na bağlı bulunanlar da 4C hizmet döküm belgesi alabilirler.

E DEVLET GİRİŞ

4A Hizmet Dökümü Almak İçin TIKLAYINIZ!

4B Hizmet Dökümü Almak İçin TIKLAYINIZ!

4C Hizmet Dökümü Almak İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR

SGK hizmet dökümü çalışan veya emekli olmuş milyonlarca insanların geçmişten günümüze bütün SGK bilgilerini veren bir hizmettir. Herkesin Sosyal güvenlik durumları için dikkatli olması ve sorgulamalarını düzenli bir şekilde kontrol etmesi gereken zamanlarda, bugüne kadar yatmış prim tutarı, çalışılan ve primi yatırılmış gün sayısı, işe giriş ve çıkış tarihleri, çeşitli emeklilik bilgilerini içeren hizmet dökümleri önem kazanıyor. Bu hizmet hem SGK sitesi üzerinden hem de e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki e-devlet üzerinden bu hizmet nasıl alınabiliyor?

E-DEVLET ÜZERİNDEN SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

Emeklilik ve primlerle ilgili sorgulamaların yapıldığı tek internet sitesi E-devlet değil. Ayrıca SSK resmi internet sitesine girerek de emeklilik ile ilgili sorgulamalar yapabiliyorsunuz. Bu sorgulamalarla, emekli maaşı tutarı, emeklilik belgesi ile ilgili detaylar ve bir değişiklik olduysa iletişim bilgileriniz ile ilgili güncellemeler yapabiliyorsunuz. SSK resmi internet sitesine girip, T.C. kimlik numarası ve diğer istenen kişisel bilgileri doğru yerlere girerek sorgulamaları yapabilirsiniz.

E-devlet üzerinden hizmet dökümü sorgulama yapabilmek için ise, öncelikle bir PTT şubesinden cüzi bir miktar karşılığında e-devlet şifresi almanız gerekiyor. E-devlet şifresi alındıktan sonra, T.C. kimlik numarası ve alınan şifre ile sisteme giriş yapabiliyorsunuz. Sisteme giriş yaptıktan sonra, ekranın sol üst köşesinde görebileceğiniz e-hizmetler bölümünde SGK ile ilgili hizmetlere tıklamanız gerekmektedir. SGK ile ilgili bağlantı linki bulunup tıklandıktan sonra, SGK hizmet dökümü ile ilgili tescil bilgileri, aylık bilgileri, 4a, 4b ve 4c bilgilerine kolayca erişebilirsiniz. E-devlet üzerinden ayrıca prim ve işe giriş çıkış tarihleri de sorgulanabilmektedir. Bunun için yine e-hizmetler bölümündeki SGK bağlantısına girdikten sonra Tescil ve Prim Borcu Sorgulama bölümüne girerek sorgulamanızı yapabilirsiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

SGK hizmet dökümü belgesinde şu bilgiler yer alır;

·         Sigortalının temel bilgileri,

·         Sigortalı olarak çalışılan günlerin sayısı

·         İlk kez sigortalı girilen iş için giriş ve çıkış tarihleri

·         Sigortalı bulunan dönemde yerine getirilen hizmetler

·         Hangi aylarda sigortanın ödendiği bilgisi

·         Hangi aylarda primlerin yatmış olduğu bilgisi

·         Çalışılan şirkete ait bilgiler

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, E-Devlet sistemi üzerinden alınır. E-Devlet sisteminden işlem yapılabilmesi için sistem giriş yapılması gereklidir. Sisteme giriş için E-Devlet şifresi, E-İmza, mobil imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı ile giriş yöntemleri bulunur. Sistemde kayıtlı kullanıcılar tarafından en çok kullanılan giriş yöntemi E-Devlet şifresi ile giriş yöntemidir.

E-Devlet şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesinden 2 Türk Lirası karşılığında temin edebilirsiniz. PTT şubesinden alınan E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile turkiye.gov.tr internet sitesinden E-Devlet sistemine giriş yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekranın sol tarafından yer alan menüden e-Hizmetler bağlantısına girilir. e-Hizmetler menüsü altında yer alan kurumlar içerisinden Sosyal güvenlik Kurumu bağlantısı açılır. Buradan da hizmet dökümü sorgulama bağlantısı kullanılarak gerekli SGK hizmet dökümü belgesi sorgulama işlemi yapılabilir. SGK hizmet dökümü belgesi vize alma sürecinde ve mahkeme gibi resmi kurumlarda da kullanılabilir.

SGK PRİM VE İŞE GİRİŞ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
 
e-Devlet sistemi kullanılarak SGK hizmet dökümü sorgulama dışında, SGK tarafından verilen hizmetlerden en çok prim ve işe giriş sorgulama yapılır. e-Devlet ile SGK prim sorgulama işlemi yapabilmek için T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gerekir. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekranın sol tarafından e-Hizmetler bölümüne girilir. Buradan da Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına tıklanır. Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısı ile açılan ‘’Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ bağlantısından gerekli prim borcu sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.
 
e-Devlet sistemi ile işe giriş sorgulaması yapmak için sisteme giriş yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra e-Hizmetler bölümü üzerinden Sosyal Güvenlik bağlantısı tıklanır. Açılan menüden 4A hizmet dökümü bağlantısı açılarak işe giriş sorgulama işlemi yapılabilir. e-Devlet sistemi üzerinden SGK hizmet dökümü belgesi incelenerek eğer eksik olarak ödenen prim günü varsa bu tespit edilebilir. Tespit edildikten sonra da eksik olarak ödenen prim günleri için ödenme yapılması sağlanabilir.

-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? E-DEVLET ŞİFRESİYLE SİSTEME NASIL GİRİLİR?
 
E-Devlet ile işlem yapmak isteyen kullanıcıların, sisteme giriş yapması gereklidir. www.turkiye.gov.tr internet sitesi kullanılarak sisteme giriş yapılabilir. Kullanıcılara giriş için birden fazla seçenek sunulur. Sisteme giriş seçenekleri; internet bankacılığı, E-Devlet şifresi, mobil bankacılık, T.C. kimlik kartı ve E-imzadır. 
 
33 milyondan fazla kayıtlı kullanıcının yer aldığı sistemde, kullanıcılar tarafından en fazla E-Devlet şifresi ile giriş seçeneği kullanılır. Eğer E-Devlet şifresine sahip değilseniz, PTT şubelerinden şifre temin edebilirsiniz. PTT şubesi tarafından size kapalı zarfın içerisinde 2 Türk Lirası karşılığında E-Devlet şifresi verilir. Şifre ile kişisel bilgilere ulaşılabildiği için güvenlik amacıyla başka kişiler ile paylaşılmaması gereklidir. PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra, şifre ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapılabilir. 
 
E-Devlet ile yapılabilecek olan işlemlere ekranın sol tarafında yer alan menüden ulaşılabilir. Menü üzerinden kamu kurumları listesi ve bu kamu kurumları tarafından sağlanan hizmetlere erişim sağlanabilir. 
 
E-DEVLET SİSTEMİNDE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?
 
İki binin üzerinde hizmet sunan E-Devlet sistemine yeni hizmetler eklenmeye devam ediyor. Kullanıcılar işlem yapabilmek için sisteme giriş yaparak istedikleri hizmete ulaşabilirler. E-Devlet sisteminde en çok hizmet alınan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı geliyor. E-Devlet üzerinden kullanıcılar tarafından en çok işlem yapılan hizmetler SGK hizmet dökümü belgesi sorgulama ve araç plakasına kesilen ceza sorgulamadır. 
 
E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?
 
E-Devlet şifresini unutan kullanıcılar, E-Devlet sisteminden şifre değişikliği yapabilirler. Şifre değişikliği işleminin yapılabilmesi için daha önce sisteme giriş yapıldığında cep telefonu numarasının kaydedilmiş olması gereklidir. Sisteme cep telefonu kaydedilmemişse PTT şubelerinden yeni bir şifre alınması gerekir. 
 
E-Devlet sistemi için PTT tarafından verilen şifre akılda kalıcı olmayabilir ve değiştirilmek istenebilir. Bunun için sisteme giriş yapılarak, ‘’Benim Sayfam’’ bölümünden ‘’Şifre ve Güvenlik’’ bağlantısı ile şifre değişikliği işlemi yapılabilir. 

Gündem Haberleri