Edinburg Keki tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Edinburg Keki Nasıl Yapılır?

Edinburg Keki nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Edinburg Keki Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Edinburg Keki nasıl hazırlanır, Edinburg Keki yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Edinburg Keki için Malzemeler:

100  gr tereyağı 100  gr toz şeker 1/2  kg un 150  gr siyah üzüm 25  gr badem içi 25  gr kabartma tozu 1 tutam tarçın yeterli miktarda süt yeterli miktarda tuz 1  adet limon

Edinburg Keki Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Badem içlerini kaynar suya atın 1-2 dakika ıslatın ve kabuklarını zar gibi soyun. Sıcak fırına koyarak kurutup ve havanda un haline getirin. Üzümlerin çöplerini ayıklayıp suya atıp ıslatın. Unu çalışma tezgahına dökün. Ortasını çukurlaştırın. Üzümleri suda şiştikten sonra suyunu süzün. Çukurlaştırdığınız unun ortasına üzümleri, tarçını, kabartma tozunu, badem ununu, sadece sarı kısmı rendelenmiş limon kabuğunu, tozşekeri ve iki çimdik tuzu katın. Tereyağının bir kaşığını ayırın ve geri kalanını küçük parçalar halinde karışıma serpiştirin. Sonra yoğurmaya başlayın ve yedire yedire yeteri kadar süt katılarak oldukça yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru elinize alıp tezgaha vurarak biraz daha işleyin. Yuvarlayın ve bir kaba koyup nemli bir bezle örterek sıcak bir yerde kabarmaya bırakın. İyice kabarınca 10 dakika kadar tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Hepsini yuvarlayın ve yassılaştırın. Yağlanmış ve unlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Nemli bir bezle örtün ve kabarması için beklemeye alın. İyice kabarınca bezi alın ve tepsiyi orta ısılı fırında pişirin.

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri