Eften Püften ne demek, TDK'ya göre Eften Püften kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük hayatımızda duyduğumuz bazı kelimelerin ne anlama geldiğini merak ederiz. Eften Püften bu kelimelerden bir tanesidir. Eften Püften ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Eften Püften kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi düzenledik.

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Eften Püften ne demek? Eften Püften TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi eften püften kelimesi. Peki eften püften ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre eften püften nedir, eften püften kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

EFTEN PÜFTEN NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Eften püften kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre eften püften kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Baştan savma yapılmış, dayanıksız, derme çatma, çürük, değersiz

EFTEN PÜFTEN CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Eften püften bir iskele.

Ne, Nedir Haberleri