EKPSS 2020 geç başvuru nasıl yapılır 2020? EKPSS geç başvuru ekranı

EKPSS 2020 geç başvuru nasıl yapılır? Başvuru nereden yapılır? EKPSS geç başvuru ekranına nasıl ulaşılır? soruları başvuru yapacak olanlar tarafından araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için bu merak edilenler haberimizde. İşte tüm merak edilenler...

EKPSS sınav başvuru tarihini kaçıranlar geç başvurunun nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Peki EKPSS 2020 geç başvuru nasıl yapılır? Başvuru nereden yapılır? EKPSS geç başvuru ekranına nasıl ulaşılır? Tüm merak edilenler haberimizde.

EKPSS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

EKPSS başvuru işlemleri ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre girildikten sonra yapılabilecek. Başvuru işlemleri Hafta içi ÖSYM büroları aracılığı ile de yapılabilecek. 

ÖSYM EKPSS BAŞVURU EKRANI 

EKPSS GEÇ BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından, EKPSS geç başvuru tarihleri 11-12 Mart 2020 olarak açıklandı. 11 Mart'ta başlayan süre 12 Mart'ta saat 23:59'da sona erecek. Sınav ücreti Geç Başvuru Gününde ödenecek.

(2020-EKPSS) için geç başvuruların bugün başlayıp yarın saat 23.59'da sona ereceği bildirildi.

ÖSYM'nin Twitter hesabından, EKPSS geç başvuru tarihlerine ilişkin duyuru yapıldı.

Duyuruda, adayların EKPSS için geç başvurularını internet aracılığıyla bugün ve yarın saat 23.59'a kadar yapabileceği belirtildi.

EKPSS BAŞVURU KILAVUZU

EKPSS NE ZAMAN 2020?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı

EKPSS, ÖSYM tarafından 26 Nisan'da SAAT  10:15 düzenlenecek.

EKPSS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

EKPSS/Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48’inci maddesi 7’inci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar başvurabilecektir. Sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS veya kuraya başvuramazlar. EKPSS ile ilgili merak edilen diğer şartlar, Aile, Çalışma ve Soysal Hizmetler Bakanlığı tarafından şu şekilde yanıtlanıyor:

1- EKPSS sınavına girebilmek için eğitim düzeyi şartı var mıdır?

EKPSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.

2- EKPSS kadroları hangi kurum tarafından belirlenmektedir?

Atama kadroları Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenmektedir.

3- EKPSS sınavında hangi kurumlara atama yapılmaktadır?

Döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına,

İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara, Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına atama yapılmaktadır.

4- EKPSS yerleştirmelerinde üst yaş sınırı var mıdır?

EKPSS/kuranın başvurularının başladığı ilk gün itibarıyla, 65 yaşını dolduran engelli adayların başvurusu sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercih kılavuzlarında ilan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.).

Kurumlar özel hükümler haricinde, yerleştirme yapılmasını talep edecekleri kadrolar için üst yaş sınırı tespit edemez.

EKPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

EKPSS sınav ücreti : 120,00 tl (Sınav ücreti sınava girecek her bir aday için 120,00 tl’dir. 35,00 tl aday tarafından 24 ocak-13 şubat 2020 tarihleri arasında yatırılacaktır 85,00 tl ise aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından sınava girecek her bir aday için ösym hesabına yatırılacaktır.)

Kuraya katılacak adaylar için başvuru ücreti : 20,00 tl (bu ücret, aday tarafından 28 nisan-13 mayıs 2020 tarihleri arasında yatırılacaktır.)

EKPSS’DE UYGULANAN TESTLER VE SORU SAYILARI NELERDİR?

Genel Yetenek Testi ve Soru Sayısı

1) Türkçe 15

2) Matematik 15

Genel Kültür Testi ve Soru Sayısı

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10

2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6

3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3

4) Türkiye Coğrafyası 5

5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6

GEÇ BAŞVURU GÜNÜNDE SINAV MERKEZİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Sınav merkezi tercihi olarak adres ili yazılacaktır. Adayların atandıkları sınav merkezleri değiştirilemez. Adaylar, başvuru süresince (geç başvuru günü dâhil) Aday İşlemleri Sistemi AİS internet adresinden tercih ettikleri sınav merkezlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Başvuru süresi bittikten sonra sınav merkezleri tercihlerinde değişiklik yapılamaz. Bu nedenle adaylar, sınav merkezi tercihlerini belirlerken kendilerine en uygun olan sınav merkezini tercih etmelidirler.

- Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden adaylar, başvuru süresince ve başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün 23.59’a kadar (Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda ücret, geç başvuru günleri tamamlanmadan yatırılmalıdır.) www.osym.gov.tr internet adresinde e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile sınav/kura başvuru ücretini, TL olarak yatıracaklardır.

- Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda ücret, geç başvuru günleri içerisinde yatırılmalıdır.

- Geç başvuru gününde yapılan başvurulara ilişkin sınav/kura ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenmelidir.

- Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır. Kaynak: 2020 EKPSS Geç Başvuru Günü ÖSYM'de Başladı! ÖSYM EKPSS Başvuru ve Ödeme İşlemleri 

Eğitim Haberleri