EKYS sınav giriş belgesi 2020 yayımlandı! İşte EKYS sınav yerleri öğrenme linki

EKYS sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Açıklandı mı? İşte EKYS sınav yerleri öğrenme linki ne? Giriş belgesi nereden ve nasıl alınır? soruları internette merakla araştırılırken sınav giriş belgeleri açıklandı. İşte tüm bu soruların cevapları...

EKYS (Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı) başvurusu yapanlar internette sınav giriş belgelerini araştırıyordu. ÖSYM tarafından EKYS sınav giriş belgesi yayımlandı! İşte EKYS sınav yerleri öğrenme linki...

EKYS SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYIMLANDI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada EKYS sınav giriş belgelerinin açıklandığı bildirildi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada  "2020-MEB-EKYS Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı" denildi. Aşağıdaki linkten sınav giriş yerlerini sorgulayabilirsiniz.

"15 Mart 2020 tarihinde uygulanacak olan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2020-MEB-EKYS) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 05 Mart 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdi"

EKYS SINAV GİRİŞ BELGESİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EKYS 2020 SINAVI NE ZAMAN?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlıı tarafından bir açıklama yapıldı. ÖSYM resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan duyuruda 2020 yılı sınav ve başvuru tarihlerine yer verildi.

ÖSYM' tarafından açıklanan sınav takvimine  göre, 2020 yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavı 15 Mart 2019 'da yapılacak.

 Sınav 150 dakika (2,5 saat) sürecek.

 

EKYS SINAVINA GİRERKEN ADAYIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER  NELERDİR?

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak, süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

NÜFUS CÜZDANI VEYA TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ DOLMAMIŞ PASAPORTUN ASLI:

Bir adayın sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını da yanında bulundurması zorunludur. Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında, T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan “fotoğraflı, imzalı-mühürlü” veya “fotoğraflı, barkodlu-karekodlu” Geçici Kimlik Belgesi’nin aslı da sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. (Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafın olması zorunludur. Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.) Bunların dışında;

• Sürücü belgesi,
• Meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

EKYS KONULARI NELERDİR?

Yazılı sınav konuları ve ağırlıkları şunlardır:

a) Genel kültür ve genel yetenek: %35.

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi: %10.

c) Değerler eğitimi: %5.

ç) Eğitim ve öğretimde etik: %5.

d) Eğitim bilimleri: %35.

e) Mevzuat  % 10

T.C. Anayasası,
222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu,
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu,
3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun,
4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu,
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu,
5442 sayılı İl İdaresi Kanunu,
1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Milli Eğitim Bakanlığı başlıklı Onuncu Bölümünde yer alan hükümler

Eğitim Haberleri