Elmalı Fındıklı Muhallebi Nasıl Yapılır? Elmalı Fındıklı Muhallebi tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da ''Elmalı Fındıklı Muhallebi'' yapılıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Elmalı Fındıklı Muhallebi ise merak konusu oldu. Elmalı Fındıklı Muhallebi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Elmalı Fındıklı Muhallebi İşte tarifi. Kaynak: Elmalı Fındıklı Muhallebi nasıl yapılır? Elmalı Fındıklı Muhallebi tarifi.

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Elmalı Fındıklı Muhallebi'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Elmalı Fındıklı Muhallebi ise merak konusu oldu.Elmalı Fındıklı Muhallebi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Elmalı Fındıklı Muhallebi İşte tarifi... Kaynak: Elmalı Fındıklı Muhallebi nasıl yapılır?Elmalı Fındıklı Muhallebi tarifi

ELMALI FINDIKLI MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?

Elmalı Fındıklı Muhallebi Malzemeleri:
2 avuç fındık – kıyılmış
3 adet elma
3,5 yemek kaşığı esmer şeker
½ parmak zencefil – rende
1 silme tatlı kaşığı sumak


Muhallebi için Malzemeler
1 litre süt
½ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Kıydığınız fındıkları bir tavaya alın ve kavurun.
Fındıklar kavrulunca içerisine küçük küp doğradığınız elmaları ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Toz şekeri ekleyin, ardından elmalar hafif sönünce içerisine zencefili ekleyin.
Elma hafif karamelize olunca, ateşten alırken içerisine sumak ilave edin ve ateşin altını kapatın.
Soğuması için bir tabağa çıkartın.

Muhallebi için;
Süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını küçük bir tencereye alıp karıştırın.
Ardından ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
Muhallebiniz kıvam alınca ateşten alın, içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Servis edeceğiniz kapların tabanına 1 yemek kaşığı olacak şekilde elmalı harçtan koyun.
Muhallebinizi servis edeceğiniz kapların yarısını dolduracak şekilde bölüştürün.
Ortasına tekrar hazırladığınız elmalı harçtan 1 yemek kaşığı ekleyin.
Kaplarınızın tamamını doldurun ve muhallebinizi soğutun.
Soğuyan muhallebinizin üzerini elmalı harçtan koyarak servis edin.

Yemek Tarifleri Haberleri