Elmalı Kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmalı Kurabiye nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Kurabiye Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Elmalı Kurabiye nasıl hazırlanır, Elmalı Kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Elmalı Kurabiye için Malzemeler:

5 küçük elma 2.5 su bardağı un 125  gr margarin 1 yumurta 3/4 su bardağı pudra şekeri 1   paket kabartma tozu tarçın ceviz

Elmalı Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Elmaları rendeleyip, tarçın ve cevizle birlikte hafifçe kavurun. Unu eleyip kabartma tozu ile karıştırın. Margarini kızdırmadan eritin, yumurta ile çırpın, azar azar unu ilave ederek hamur yapın. Hamuru tezgah üzerine koyup merdane yardımıyla inceltin ve orta boy kareler halinde kesin. Hazırladığınız harcı hamurun ortasına koyun ve iki ucunu ortada birleştirin. Bunları yağlanmış tepsiye dizin, 150 derecede 20-25 dk pişirin. Üzerine pudra sekeri serperek servis yapın.

Elmalı Kurabiye 2. tarif
Elmalı Kurabiye için Malzemeler:

Dört buçuk su bardağı un 250  gram margarin 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı pudraşekeri 1   paket kabartma tozu 1   paket  vanilya Kurabiye içi: 3  adet elma 2 tatlı kaşığı tarçın 3 çorba kaşığı tozşeker 1 su bardağı iri dövülmüs ceviz 1  çay kaşığı toz karanfil 1 çay bardağı kuruüzüm Üzerine: Pudraşekeri

Elmalı Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Unu eleyin. Ortasına oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, pudraşekerini, kabartma tozunu ve  vanilyayı ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp beklemeye bırakın. Bu arada içini hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirin. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve merdaneyle yuvarlak açın. Her yuvarlaktan üçgen şekiller kesin. Üçgenlerin geniş kenarına ılımış harçtan yayıp, rulo yaparak sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmiş 180C fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerlerine pudraşekeri serperek servis yapın.

Elmalı Kurabiye 3. tarif
Elmalı Kurabiye için Malzemeler:

250  gr. margarin 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı pudra şekeri 1   paket  vanilya 1   paket kabartma tozu 3 su bardağı un İçi için: 2 elma 1 su bardağı toz şeker Üzeri için: pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bir kabın içinde oda sıcaklığındaki margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı pudra şekeri,  vanilya, kabartma tozu ve 3 su bardağı unu karıştırıp yoğurun ve buzdolabına koyun. Elmaları soyun ve rendeledikten sonra bir tencereye koyun. Toz şeker ve tarçını ilave ederek pişirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve göz kararı küçük kare şeklinde açın, elmalı karışımdan koyduktan sonra kapatın. Yağlanmış tepsi üzerine düzdükten sonra önceden ısıtılmış 180  derece fırında üstleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca spatulayla yerlerinden oynatın, üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.

Yemek Tarifleri Haberleri