Bugün sizlerle Elmalı Pasta nasıl hazırlanır, Elmalı Pasta yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Elmalı Pasta için Malzemeler:
4 adet elma 4 adet yumurta 60 gr margarin 4 fincan un 4 fincan şeker Tarçın
Elmalı Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yumurtaları şeker ile çırpın, unu ekleyip iyice karıştırın. Margarini eritin ve kullanacağınız kalıba dökün; üzerine bir miktar elma dilimi dizin. Onların da üzerine tarçın serpin en sona hazırladığınız hamuru dökün. Hamurun üzerine kalan elmaları dizerek orta hararetli fırında pişirin.
Elmalı Pasta 3. tarifi
Elmalı Pasta için Malzemeler:
5 adet elma 1 paket çifte kavrulmuş fındık 1 paket çifte kavrulmuş bisküvi (petibör) 3 yemek kaşığı kakao 125 gr margarin 5 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt 3 adet yumurta
Elmalı Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, fındıkları havanda dövün ve bisküvileri ufak ufak parçalayın. Rendelenmiş elmaları fındık ve bisküviyle karıştırıp bir borcama yayın. Ayrı bir yerde 1 bardak süt ile krem şantiyi mikser yardımıyla çırpın elmalı karışımın üstüne dökün. Ayrı kapta yarım paket margarini ateşte eritin içine soğumaya bırakın, sonra yumurta, pudra şekeri, kakao ve erimiş margarini iyice karıştırın ve pastanın krem şantili karışımının üzerine dökün. Buzdolabına koyup 8-10 saat sonra servis yapılması daha uygun olur servis yapmadan önce arzuya göre hindistan cevizi serpin.
Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.