Herkes tarafından sevilerek tüketilen elma meyvesinde bilinmeden yapılan bir yanlış var. Yerken soyulan elma kabuğunda bol miktarda A,C ve K vitaminleri bulunmakta. Diyabet, kalp ve kanser gibi birçok hastalığa fayda sağladığı bilinen elmanın bir de kabuğundaki faydalarına bakın..
YÜKSEK MİKTARDA LİF İÇERİR
Bir elmanın kabuğu lifin çoğunu içerir. Lif, tokluk hissi yaratarak aniden gelen yeme krizlerini ortadan kaldırabilir. Lif ayrıca karaciğer sağlığının korunmasına yardımcı olur ve bu da kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur.
AKCİĞER SAĞLIĞI
Elma kabuğunun içerisinde bulunan anti- enflamasyonlar akciğerleri ve kalbi olası hastalıklardan korur.
Elma kabuğundaki polifenollerin, sağlıklı bir kalp için kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürmenin yanı sıra damar esnekliğini artırmaya yardımcı olur.
KİLO KAYBINDA ETKİLİ
Elma kabuğunda yüksek derece lif bulunması, tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi sağlayacaktır. Böylelikle kalori tüketimi azalacak, kilo kaybı hızlanacaktır. Ayrıca deride bulunan polifenollerin, glikoz ve yağ emilimini engellediği ve bunun da kilo azalmasına yardımcı olur.
VİTAMİN DEPOSU
Elma kabuğunda A,C ve K vitaminleri bulunur. Ayrıca potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi tümü genel sağlık için faydalı olan temel mineralleri içerir. Tüm bu besinler kalbin, sinirlerin, beynin, cildin ve kemiklerin sağlığına katkıda bulunur.
KANSERE KARŞI SAVUNMA SAĞLAR
Elma kabuğunun en büyük avantajlarından biri, içindeki antioksidan miktarının çok yüksek olması nedeniyle kanseri önlemede çok yardımcı olmasıdır. Yapılan bir araştırmaya göre, elma kabuğundaki bu antitoksidanlar meme kanseri, prostat kanseri gibi çeşitli kanser türlerine karşı korunmaya yardımcı olur.