Enginar Yahnisi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Enginar Yahnisi tarifi

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Enginar Yahnisi yapacak. Gelinlerin yapacağı Enginar Yahnisi ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 14 Ocak Salı yemek tarifi.

Enginar Yahnisi malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Enginar Yahnisi nasıl yapılır? İşte günün yemeği ve tarifi..

ENGİNAR YAHNİSİ MALZEMELERİ

  • 6 adet enginar
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı elma kurusu
  • 15 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı et suyu ya da su
  • 1 adet küp doğranmış domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 10 adet kiraz domates
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber

ENGİNAR YAHNİSİ NASIL YAPILIR?

Nohudu akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın. Eti tuz ve karabiberle tatlandırıp kenara alın. Soğanı yemeklik, elma kursunu küp doğrayın. Arpacık soğanları temizleyin. Sarmısağı kesme tahtasına koyup önce bir bıçakla ezin, daha sonra ince kıyın. Bir tencereye 6 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine soğan ve sarmısağı ekleyin. Birkaç dakika kavurup, elma ve salçayı katın. 1-2 dakika daha kavurup et suyu, tuz, karabiber ve kimyon ekleyin. Orta ateşte 1 saat pişirin. Sürenin sonunda dörde bölünmüş enginarları ve arpacık soğanları tencereye ilave edin. Yemeğin suyu azalmışsa 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Daha sonra küp doğranmış domates ve haşlanmış nohudu ekleyin. 20 dakika daha pişirip, ikiye bölünmüş kiraz domatesleri ve ince kıyılmış maydanozu yemeğe katın. Limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip, 10 dakika pişirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.

BUNLARI DA DENEMEK İSTER MİSİNİZ?

Yemek Tarifleri Haberleri