Et EndüsEt ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeritrisi Teknikeri Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Et EndüsEt ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeritrisi Teknikeri Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Meslek Bilgileri

  

Meslek Kodu : 3142.12

 
  

Meslek Adı : Et EndüsEt ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeritrisi Teknikeri

 
  
  

Grup Bilgileri

  

M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

 
  

M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

 
  

M. Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

 
  

M. Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri

 
  

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans

 
  
  

Meslek Detay Bilgileri

  

Meslek Tanımı Nedir?

 

-Et ve et ürünlerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve tüketiciye ulaşması işlemlerini yürüten kişidir.

 
  

Görev ve İşlem Basamakları :

 

Et ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

  1. Sağlık açısından ürünlerin zararlı olup olmadıklarını belirlemek için fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik analizler yapmak,
  2. Ambalaj materyalini seçmek ve ambalajlama yapımını kontrol etmek,
  3. Kaçak kesimlerin önlenmesi için tedbir alınmasında yardımcı olmak,
  4. Etin teknolojik kurallara göre üretilmesini sağlamak ve uygulamak,
  5. Depolama şartlarını, sıcaklık, nispi nem, hava hızı vb. koşulları belirlemek,
  6. Sucuk, salam sosis vb. ürünlerin teknolojik şartlarda üretimini sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Çalışma Hayatı Haberleri