Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 7511.01
Meslek Adı : Et Kavurma İşçisi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Birim Grubu : Kasaplar, Balık Satıcıları Ve Benzer Gıda Hazırlama İşlerinde Çalışanlar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Kavurmalık etleri uygun sıcaklıkta pişiren, soğutan ve dolumunu yapan kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Et Kavurma İşçisi: İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
Kavurma etlerini belirtilen sıcaklıkta pişirmek için gerekli fırın ve tencereleri ayarlamak,
Pişirilen kavurmaların dolumdan önce et-yağ oranını ayarlamak,
Pişirilen kavurmaların dolumunu ve plastik ambalajını yapmak,
Dolum sonrası kavurmaların dış yüzünü yıkamak ve uygun koşullarda soğutulması için soğuk hava deposuna koymak.
Soğutularak hazır hale gelen kavurmaları vakumlama ünitesine sevk etmek,
Temizlik ve hijyen kurallarına uymak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Et Kavurma İşçisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Islak Havlu Mendil Makinesi Operatörü mesleği için “8143.14” kod olarak kullanılır iken Endüstriyel Kalıpçılık Teknikeri mesleği için “3115.30” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;