Et Sarması tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Et Sarması Nasıl Yapılır?

Et Sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Et Sarması Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Et Sarması nasıl hazırlanır, Et Sarması yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Et Sarması için Malzemeler:
1/2  kg'lık bir et dilimi 100  gr dilimlenmiş jambon veya tavuk eti 1 çorba kaşığı dolma fıstığı 1 çorba kaşığı şam fıstık 1 çay bardağı bezelye 1 çorba kaşığı kuş üzümü bir çay bardağı havuç, küp şeklinde doğranmış küçük baş soğan kekik kereviz sapı tuz, tane karabiber
Et Sarması Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Et parçasını, et döveceği ile, kalınlığı biftek dilimi kadar olan dikdörtgen bir biçime sokun. Etin üzerine jambon dilimlerini döşeyin, onun üzerine de sırasıyla tüm malzemeleri yayın, kenarlarını içeri toplayarak, içini dağıtmadan rulo biçiminde sarın ve temiz bir iple rosto bağlar gibi bağlayın. Bağladığınız ruloyu yağlı kağıtla bohçalayıp, tencereye yerleştirin, tuz, tane karabiber, kereviz sapı ve kekik ilave edip, kırkbeş dakika pişirin. Soğuduğunda ipleri açıp, ince ince dilimleyin, yanında mantar sote veya patatesle servis yapın.

Yemek Tarifleri Haberleri