Evde kolay Aşure tarifi |Aşure nasıl yapılır? Az malzemeli aşure tarifi

Muharrem ayının gelmesi ile birlikte birçok vatandaş aşure nasıl yapılır? en kolay aşure tarifini araştırmaya başladı. Bizlerde sizin için aşure tariflerini listeledik. İşte kolay aşure tarifleri..

Muharrem ayının onuncu günü yani aşure günü Pazartesi gününe denk geliyor. Bereket olarak adlandırılan aşure günü kutsal günlerden kabul edilir. İşte

AŞURE NASIL YAPILIR? KOLAY AŞURE TARİFİ

Malzemeler

  • 2 su bardağı Buğday
  • 1 su bardağı Nohut
  • 1 su bardağı Kurufasulye
  • 1 su bardağı kuru Üzüm
  • 1 su bardağı İncir
  • 1 su bardağı kuru Kayısı
  • 1/2 su bardağı fıstık
  • 4 su bardağı Şeker
  • 1 yemek kaşığı karanfil
  • 10 - 15 su bardağı Su

Süsleme için:

  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
  • Tarçın, nar taneleri

Yapılışı :

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.

Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın.

Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.
Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.

2. AŞURE TARİFİ

Aşure Malzemeleri

  • 3-4 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 20 adet kuru kayısı
  • ½ su bardağı kuru üzüm ( sultaniye )
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 10-15 adet kuru incir
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 4-5 su bardağı toz şeker
  • ½ su bardağı kuş üzümü


Üzeri için Malzemeler

  • Fındık
  • Ceviz
  • Kuş üzümü
  • Nar
  • Dolmalık fıstık
  • Tarçın

Yapılışı

Akşamdan buğdayı suyu berrak oluncaya kadar iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyup 5 dakika kaynatın, kapağını kapatıp bir gece bekletin.

Ertesi gün buğdaylara su ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın suyu azaldıkça sıcak su ilave edin.

Sırasıyla içine haşlanmış nohutları kuru fasulyeyi koyup kaynatın.

Suda beklettiğiniz kuru üzümleri süzüp ilave edin. Portakal kabuğu rendesi, kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Şekerini ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın.

Kuru kayısıları, tuzu ve vanilyayı ekleyin.

Aynı zamanda incirleri küçük küpler halinde doğrayın ayrı bir kapta suda haşlayın süzün ve tencereye ilave edin. Sıcak olarak kaplara paylaştırın.

Soğuduktan sonra üzerlerini dilediğiniz malzemelerle süsleyip soğuk servis edin.

3.AŞURE TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 buçuk su bardağı buğday
  • 1 cay bardağı nohut, kuru fasulye, sarı kuru üzümden.
  • 2 yemek kasığı pirinç
  • 15 tane kuru kayısı
  • 10 tane kuru incir
  • Cay kasığının ucuyla tuz
  • 1 su bardağı tuzsuz badem
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • 4 cay bardağı toz seker(damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • Toplamda 20 su bardağı kadar su.

Süslemek için

  • Hindistan cevizi nar fındık tarcın ceviz badem

Hazırlanışı

Aşure yapmaya gece başlıyoruz. İlk önce buğdayı nohudu fasulyeyi üzümü inciri ve kayısıyı ayrı kaplarda ıslatın. Tuzsuz bademi de kaynar suda bekletin sabaha kadar ve kabuğunu soyun.

Buğdayı yıkayıp büyük bir tencereye koyun 14 bardak sıcak su koyup haşlayın arada karıştırın.1 saat sonra yine 3 bardak kaynar su ekleyin. Fasulye ve nohudu ayrı kaplarda haşlayalım.

Meyvelerin suyunu süzüp incir ve kayısıyı küçük zar gibi doğrayalım. Yanımızda sıcak su bulundurmayı unutmayın. Asla soğuk su eklemiyoruz. Yoksa baklagiller sertleşir.
Yaklaşık 2 saat pişen buğdaya iyice nişastasını salmış olsun pirinci koyup 10 dakika haşlayalım

Sonrada portakal kabuğu rendesini fasulye nohudu tuzu ve soyduğumuz bademi koyun.10 dakika daha arada karıştırarak kaynatın orta ateşte. Asla başından ayrılmıyoruz. Sonrada uzumu kayısıyı inciri ilave edin. Şekerini yavaş yavaş katın. Tadına bakıp ayarlayın lütfen. Suyunuza kendinize göre koyun. Üzerini süsleyin. Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun

Yemek Tarifleri Haberleri