Ezo Gelin Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ezo Gelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Ezo Gelin Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Ezo Gelin Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Ezo Gelin Çorbası nasıl hazırlanır, Ezo Gelin Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Ezo Gelin Çorbası 1. tarif
Ezo Gelin Çorbası için Malzemeler:

½  bardak kırmızı mercimek ½  bardak pirinç 1adet soğan 4 kaşık tereyağı 2 kaşık un 2 kaşık salça 6 bardak su ½  limon kırmızı toz biber kuru nane tuz

Ezo Gelin Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Mercimek ve pirinci ayıklayıp yıkayın. Su ile beraber tencereye koyup kaynamaya bırakın. Soğanı rende yapın, kaynayan suya onu da ekleyin. tuzunu ayarlayın ve pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada yağı eritin, unu kavurun rengi dönünce de salçayı karıştırın. Baharat ekleyin, çorbanın suyundan 1kepçe buraya karıştırın kaynatıp çorbaya ilave edin. Limon suyu katarak servise sunun.

Ezo Gelin Çorbası 2. tarif

Ezo Gelin Çorbası için Malzemeler:

1 çay fincanı kırmızı mercimek 1 çay fincanı ince bulgur 1 adet orta boy soğan 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çay kaşığı kırmızı biber Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası 2 çay kaşığı nane Biraz tuz 6-7 bardak su

Ezo Gelin Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın. AFİYET OLSUN !
Ezo Gelin Çorbası 3. tarif

Ezogelin Çorba için Malzemeler:

• 1 su bardağı kırmızı mercimek • 2 çorba kaşığı pirinç • 1 çorba kaşığı tarhana • 2 çorba kaşığı yağ • 3 kaşık salça • Tuz, kırmızı biber, nane • 2 lt su (bir kısmının et suyu olması tercih edilebilir)

Ezogelin Çorba Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Oldukça pratik olan bu çorbada yukarıdaki malzemelerin tümünü düdüklü tencerenin içerisine atın ve karıştırın. Kapağını sıkıca kapatıp, düdüğünün ötmesini bekleyin. Düdük öttükten sonra ocağın altını kısarak 9 dk pişirin. Veee çorbamız hazır. Arzu edenler çorbayı blenderdan geçirebilir, arzu eden tane tane bırakabilir.

Ezo Gelin Çorbası 4. tarif

Ezogelin Çorbası için Malzemeler:

2 çorba kaşiğı un 2.5 çay kaşığı nane 2.5 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı margarin 1/2 çay kaşığı karabiber 1/4 kg kırmızı mercimek 1/2 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz 4 kişilik

Ezogelin Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın. Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin. Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın. Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.Bunu bir taşım kaynatıp ateşten alın. Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın. Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapın.

Ezo Gelin Çorbası 5. tarif

Ezogelin Çorbası için Malzemeler:

3 çorba k.kırmızı mercimek 3 çorba k.pirinç 3 çorba k.bulgur 3 çorba k.un 2 çorba k.salça 3 çorba k.tel şehriye 1 çorba k.tereyağı 1adet soğan pul biber su sıvıyağ

Ezogelin Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

İlk olarak mercimek, pirinç ve bulguru ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Diğer tarafta tereyağını eritin; içine sıvıyağını ekleyin ve doğranmış soğanı burada kavurun. Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre karıştırarak soteledikten sonra üzerine şehriye ekleyin. Sonrasında içerisine salçasını karıştırın ve kavurmaya devam edin. İyice kavrulunca ocağın altını kısarak tencereye önce soğuk, sonra sıcak su verilerek kaynamaya bırakın. Kaynayınca üzerine haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.

Ezo Gelin Çorbası 6. tarif
Ezogelin Çorbası için Malzemeler:

6 bardak kemik suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 2 adet soğan 2 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı kırmızı mercimek nane tuz pul biber

Ezogelin Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tencerede eritilen tereyağının üzerine çok ince doğranmış soğanla, elenmiş un eklenerek, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kmeik suyu konur ve karıştırarak kaynatılır. Salça, temizlenmiş mercimek ve pirinç de tencereye konur. Nane, tuz ve biber ilave edilerek pişirilir.

Yemek Tarifleri Haberleri