Falafel köfte nedir? Nasıl yapılır? Falafel köfte tarifi

Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yemeğinin Falafel(sebzeli köfte) olduğunun açıklanamasının ardından, falafelin ne olduğu merak konusu oldu. Falafel nedir? Falafel nasıl yapılır? Falafelin malzemeleri neler? Falafel köftenin içine neler giriyor? İşte Falafel köftenin tarifi ve malzemeleri...

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta’da günün yemeği falafel merak konusu oldu.Yarışma izleyicileri ‘Falafel nedir? Falafel nasıl yapılır? Falafel’in malzemeleri neler? Falafelin içine hangi malzemeler girer?’ sorularını araştırmaya başladı. İşte Lübnan yemeği Falafel’in yapılışı ve malzemeleri…

FALAFEL KÖFTE NASIL YAPILIR? FALAFEL KÖFTE TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı
   nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
    1/2 su bardağı
    galeta unu
    2 yemek kaşığı
    tahin
    1 adet
    orta boy kuru soğan
    2 adet
    yeşil soğan
    1/2 demet
    maydanoz
    1/2 demet
    reyhan
    1/4 demet
    kişniş
    2 adet
    jalapeno biberi
    2 yemek kaşığı
    susam
    1/2 çay kaşığı
    kimyon
    1/2 çay kaşığı
    zerdeçal
    1/2 çay kaşığı
    köri
    1 çay kaşığı
    tuz
    1/2 çay kaşığı
    taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

1,5 su bardağı
    ayçiçek yağı

Tahin Sos İçin:

4 yemek kaşığı
    tahin
    1 tatlı kaşığı
    limon suyu
    2 yemek kaşığı
    süzme yoğurt
    1/2 demet
    maydanoz
    (ince ince kıyılmış)

Püf Noktası

Hazırladığınız falafel köftelerini vaktiniz varsa buzdolabında beklettikten sonra derin yağda ya da fritözde kızartın.

Pişirme Önerisi

Arzuya göre ıslatılmış nohutları haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra da falafel hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Taze kişniş, maydanoz ve reyhanın yaprak kısımlarını ayıkladıktan sonra taze soğanlarla birlikte incecik kıyın.

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı iri parçalar halinde doğrayın.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız jalapeno biberleri ince ince kıyın.

Bir gece önceden bol suda ıslattığınız nohutları, derin bir karıştırma kabına alın. Doğranmış tüm yeşillikleri, kuru ve taze soğanları, jalapeno biberleri, tahin, galeta unu, susam, kimyon, zerdeçal, köri, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin.

Tüm malzemeyi mutfak robotu ya da blenderda özlü bir hamur olacak şekilde püre haline getirin.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Hazırladığınız falafel hamurundan parçalar kopartın. Çelik bir kalıp yardımıyla ya da elinizde yuvarlayarak şekil verin.

Falafelleri, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Dış kısmı çıtır, iç kısmı hafif yumuşak kalan falafelleriniz hazır.

Tahin sos yapılışı için: Süzme yoğurt, limon suyu ve tahini bir kasenin içinde karıştırın, ince ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Salata, yoğurt ya da tahinli sos eşliğinde kızaran falafelleri servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Kızarmış falafelleri; taze soğan, pita ekmeği, limon suyu ve zeytinyağı ile çırpılmış tahin sosu ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri