ASİTLİ İÇECEK TÜKETİMİNDEN SONRA DİŞ FIRÇALAMAK
Kola, meyve suyu, limonata, gazoz gibi asit içerikli içecekleri tükettikten hemen sonra diş fırçalamak diş minesi üzerine yapışan asitler diş tabakasını yumuşatır. İçecekler tüketildikten hemen sonra diş fırçalanırsa yumuşayan bu tabaka fırçalamadan dolayı aşınır ve tahriş olduğundan zamanla diş minesi incelir ve zarar görür. Bu durumun yaşanmaması için içecek tüketiminde 20 yada 30 dakika sonra dişler fırçalanmalıdır.
TIRNAK YEMEK
Hem dişe hem de tırnaklara zarar veren tırnak yeme alışkanlığı ile birlikte zamanla ön dişler yontulur, çenede eğrilmelere meydana gelir ve çürük oluşumuna davetiye çıkarılır. Tırnaktaki bakterilerde ağza gireceğinden ağızda yaralar meydana gelir.
PİERCİNG KULLANMAK
Ağız içine ve etrafına uygulanan piercinglerde zamanla dişlere ve dile sürtüneceğinden diş etleri başta olmak üzere tüm ağza verir. piercinglerde üreyen bakterilerde yayılarak ağız için enfeksiyonlara neden olur.
SERT CİSİMLERİ AÇMAK
Şişe ağzı açmak, bant, etiket gibi ürünleri ağız yardımı ile koparmak da dişler ve diş minesi üzerinde olumsuzluklara neden olarak zamanla ağızda ve çenede değişiklikler meydana getirir.
KALEM KEMİRMEK
Stresten ve gerginlikten yapılan ve alışkanlık haline gelen kalem ısırma adeti zamanla dişlerde yamulmalara, diş minesinde zayıflamalara ve dişlerde çatlama görülmesine neden olur.
UZUN SÜRE DİŞ FIRÇALAMAK
Temizlettiği ve beyazlattığı düşünülerek belirlene süre dışından daha uzun bir sürede diş fırçalamak dişlerde aşınma ve diş etlerinde çekilmesi neden olur. Diş sağlığını korumaya yarayan en önemli etken fırçalama süresi değil, kullanılan fırça ve macundur .