Meslek Bilgileri | |
Meslek Kodu : 9411.01 | |
Meslek Adı : Fast Food Hazırlayıcısı-Hamburger, Tost, Sandviç Vb. | |
Grup Bilgileri | |
M. Ana Grubu : Nitelik Gerektirmeyen Meslekler | |
M. Alt Ana Grubu : Yiyecek Hazırlama Yardımcıları | |
M. Grubu : Yiyecek Hazırlama Yardımcıları | |
M. Birim Grubu : Fast Food Hazırlayıcıları | |
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Okur Yazar | |
Meslek Detay Bilgileri | |
Meslek Tanımı Nedir? | |
Hamburger çeşitlerini ve hamburger menülerini hazırlama pişirme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir | |
Görev ve İşlem Basamakları : |
Hamburgerci; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
- İş planlaması ve organizasyonu yapmak,
- Sağlık ve temizlik kurallarına uygun olarak çalışma ortamını hazırlamak,
- Hamburger köftelerini ve garnitürlerini hazırlamak,
- Izgarayı kullanıma hazır hale getirmek,
- Hamburger köftelerini uygun sıcaklıkta ve sürede ızgarada pişirmek ,
- Hamburger ekmeğinin arasına köfteleri yerleştirmek,
- Hamburgerlerin arasına hardal, mayonez, ketçap ve yeşillik koymak,
- İsteğe göre patates kızartması ve içecekle servis etmek, servis edilmesini sağlamak,
- Hamburger çeşitlerine göre paketleme yapmak,
- Eksilen malzemeleri temin etmek, temin edilmesini sağlamak,
- Kullanılan araç gereç ve malzemelerin temizliğini yapmak,
- Mesleği ile ilgili gelişmeleri takip etmek ve uygulamak,
- İşçi sağlığı ve iş güvenliği kuralların uymak, uyulmasını sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.