Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Fasulye Ezmesi ve Anne Köftesi'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Fasulye Ezmesi ve Anne Köftesi ise merak konusu oldu. Fasulye Ezmesi ve Anne Köftesi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Fasulye Ezmesi ve Anne Köftesi İşte tarifi.
FASULYE EZMESİ VE ANNE KÖFTESİ NASIL YAPILIR?
FASULYE EZMESİ MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
Maydanoz, zeytin, zeytinyağı, toz kırmızı biber
Fasulye Ezmesi Yapılışı
Haşlanmış fasulyenin kabuklarını çıkarıyoruz. Tüm malzemeyi güzelce blendırdan geçiriyoruz. Üzerini zeytin, maydanoz, dereotu ya da baharatla süsleyerek servis ediyoruz.
ANNE KÖFTESİ MALZEMELER
500 gr dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı köfte baharatı
Tuz
Anne Köftesi Yapılışı
Derin bir kaba soğan rendelenir.
Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz rendelenmiş sarımsak ,baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu eklenir.
Güzelce yoğrulur
.Pürüzsüz bir hale gelince köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendirilir
.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sekil verip yapışmaz bir tavada kızartalım.
Yanına patates ve biberde kızartıp servis yapabilirsiniz.