KANSER RİSKİNİ AZALTIR
Kükürt içeren bileşikler olan glukozinolatları içeren turp, kansere neden olabilecek hücrelerin korunmasını ve böylece vücudun korunmasını sağlar. Ayrıca potansiyel kanser hücrelerinin vücut içerisinde üremesine de engel olur.
SİNDİRİM KAYNAKLI HASTALIKLARI ÖNLER
Lif bakımından yüksek olmasından dolayı sindirim sistemi sağlığı ile birlikte bağırsakların da korunmasına yardımcı olan turp, kabızlık, şişkinlik, ağrı ve diğer sindirim problemlerinin iyileşmesinde etkili olarak koruma sağlar.
MİDE RAHATSIZLIKARINA KARŞI KORUR
Bakteri ve enfeksiyon karşıtı olması nedeniyle düzenli bir şekilde tüketildiği zaman vücut üzerinde oluşmaya en meyilli rahatsızlık olan mantar için koruma sağlar, mantarların üremesini ve çoğalmasını engelleyerek antifungal ve antibakteriyel olarak etki eder
KAN ŞEKERİ SEVİYELERİNİ DENGELER
Kan şekerini düzenlemeye ve tip2 diyabetin korunmasını sağlayacak olan turp, glikoz alımını iyileştirerek, kan şekeri seviyelerinin düşmesini ve insülin direncinin dengelenmesine yardımcı olur.
CİLDİ KORUR VE NEMLENDİRİR
C vitamini içermesinden dolayı cildin korunmasını ve canlanmasında etkili olan turp, ayrıca nemlendirme özelliği sayesinde de ölü cilt hücrelerinin canlanmasını, akne ve sivilcelerin etkisinin azalmasını ve cilt üzerinde ton eşitliği olmasını sağlar.
KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER
Turba kırmızı rengini veren antosiyaninler kalp sağlığının korunmasını sağlayacak olan turp, kalp için önemli bir vitamin olan potasyumun yeterli miktarda etki etmesine yardım olarak kan basıncı seviyelerini düzenler ve kalbin her türlü hastalığa karşı korunmasına yardım eder.
HASTALIKLARA KARŞI KORUMA
Bağışıklığın korunmasına ve iyileşmesine yardımcı olan turp, düzenli bir şekilde tüketildiği zaman vücuda girmeye çalışan serbest radikallere karşı korur, hastalıkların vücutta yer etmesini engeller ve hastalıkların semptomlarının kısa sürede etkisini azaltır.