YÜKSEK PROTEİN KAYNAĞI
Özellikle diyet yapanların sıklıkla kullandığı ton balığı, uzun süre tokluk hissi sağladığından tüketildiği zaman kalori alımını daha aza indirecektir. İçeriğindeki yüksek protein sayesinde günlük olarak alınması gereken proteinin hepsi alınmasa bile birçoğu alınacaktır.
BEYİN VE GÖZ SAĞLIĞININDA ETKİLİ
Ton balığının içerisinde bulunan omega-3 asitleri, balık tüketildiği zaman beyin ve göz fonksiyonlarının güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca ton balığının iltihabı azaltma ve göz kuruluğuna da iyi geldiği bilinmektedir.
KİLO ALIMINI KOLAYLAŞTIRIR
Yağda paketlenmiş konserve ton balığı, suda paketlenmiş olduğundan daha fazla protein ve lezzete sahiptir ancak yağlı ton balığı daha fazla kalori ve yağ içerdiğinden kilo alımına neden olabilir. Kilo vermek için tüketilen ton balığı, kilo alımında da etkili olduğundan tüketildiği zaman yağ ve su oranlarına dikkat edilmelidir.
İÇERİĞİNDEKİ SODYUM ŞİŞKİNLİĞE NEDEN OLUR
Konserve ton balıklarının içeriğinde bulunan sodyum, tüketildikten sonra şişkinliğe neden olabilir. Bir kutu ton balığı, sulu yada yağlı olsun günlük sodyum ihtiyacının dörtte birini karşılayabilir. Vücut sıvılarını düzenlemeye yardımcı olan sodyum, çok tüketildiğinde şişkinliğe neden olabilir. Bu yüzden günlük olarak ton balığı tüketimi ölçülü bir şekilde olmalıdır.
FAZLASI CIVA ZEHİRLENMESİ
Cıva, tümü potansiyel olarak toksik olan çeşitli şekillerde ortaya çıkabilen bir metaldir. Suda, toprakta ve kayalarda bulunan cıva, balık türleri ve kabuklu deniz ürünleri gibi bazı suda yaşayan hayvanlar, mikroorganizmaların dönüştürdüğü çok toksik bir cıva türü olan metilcıva birikimi yaşar. Kabuklu deniz ürünleri ve balıklar, tüketildiği zaman insanda cıva görülmesinin ana nedenidir.
Ton balığında da yüksek miktarda bulunan cıva, balığın tüketimi sonrası konuşma ve görmede olumsuzluklar, kas güçsüzlüğü, parmaklarda uyuşma ve kaşınma gibi etkilerle kendini gösterebilir. Çocukların ve hamilelerin kesinlikle tüketmemesi gereken bu ürünü, yetişkinler günlük olarak ölçülü bir şekilde tüketmelidir.