FERİN BATMAN KİMDİR?
Doğum tarihi : ??.??.1966
Ferin Batman kaç yaşında : 53
Kilo & Boy :
Burcu :
Meslek : Diyetisyen
Ferin Batman doğum yeri : Burhaniye, Balıkesir
FERİN BATMAN BİYOGRAFİSİ
Ferin Batman, bir süredir verdiği online diyetisyenlik desteği ile de büyük ilgi topluyor.
Ferin Batman, 1966 yılında Balıkesir, Burhaniye’de doğmuştur. Tiyatro ve sinema oyuncusu Zerrin Tekindor (d.1964) ablasıdır. Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümünden 1990 yılında mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı dalında bilim uzmanlığı yaptı. Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF’in araştırmalarına katıldı.
Ankara’da ki Amerikan Hava kuvvetleri Birliğinde, Beslenme Servisi yöneticisi ve Diyetisyen olarak çalışırken, değişik ülkelerdeki, Yemek ve Servis Eğitim Merkezlerinde, Fransız şefler tarafından verilen Profesyoneller için ileri düzey yemek yapımı, dünya mutfakları ve servis teknikleri kurslarına katıldı.
Sheraton Ankara Oteli, yiyecek içecek bölümünde yönetici olarak çalıştı. Sheraton Oteli çalışanları için “İleri düzey yemek sunumu eğitimi” aldı.
İngiltere’de çiğ beslenme ve detoks programları üzerine eğitim aldı ve workshoplara katıldı.
Sağlıklı beslenme temeline dayanan "Türk Yemekleriyle Diyet” isimli bir sağlıklı zayıflama kitabı, "Düşük Kalorili Pratik Tarifler” isimli bir yemek kitabı, şeker hastaları için hazırladığı "Diyabet Mutfağı" ve şehir insanına sağlıklı beslenme ve zayıflama önerileri veren "Metropol Diyeti” adlı kitapları bulun, düşük kalorili pratik tarifler içeren “Light Yemekler Kitabı”nı hazırladı. Hazır gıda sektöründeki bisküvi, ekmek, dondurulmuş gıda vb. firmalarına sağlıklı, diyet ürün tarifeleri geliştirdi. Digiturk, Elmax TV’de yayınlanan "A-Ferin" isimli kendi programını hazırlayıp sunmuş, TRT Okul "Hayat İşte” programında her hafta uzman konuk olarak yer almıştır.
Sağlık ve beslenme alanındaki kongre ve seminerlere katılmakta, hazırlayıp sunduğu televizyon programları ve beslenme konusunda röportajlarla yazılı ve görsel medyada yer almaktadır. Hürriyet Avrupa" da köşe yazarıdır.
Beslenme ve diyet konusunda danışmanlık çalışmalarını sahibi ve kurucusu olduğu "DiyetLab" merkezinde sürdürmektedir. Uzman diyetisyenlerden oluşan ekibi ile oteller, spor ve sağlık merkezleri ile ortak çalışmalar yapmakta, diyet menüler, sporcu menüleri, eğitim ve detoks gibi programlar hazırlamakta, gıda firmalarına tarifeler geliştirmektedir. Türkiye'de ‘diyet e-kitap’ ve 'online diyet' sistemini ilk uygulayan kişidir.
İnternet ortamında, www.ferinbatman.com sitesinde, "a- ferin online diyet" programı ile kişiye özel ve kurumsal danışmanlıklar yapıyor.
Ferin Batman’ın İngiltere’de okuyan bir oğlu vardır.
Kitapları :
2002 - Türk Yemekleriyle Diyet
2004 - Düşük Kalorili Pratik Tarifler
2006 - Diyabet Mutfağı
2013 - Metropol Diyeti
2016 - Ferin Batman ile Bikini Vücudu (elele dergisi Mayıs sayısı için hazırlandı)
2017 - Son 3 Kilo Diyeti
Yeterli ve Dengeli Beslenerek, Sağlıklı Bir Yaşam Sürdürmek İçin , Ferin Batman’dan Size Küçük Öneriler:
*Besinlerden aldığınız enerjinin her besini alacak şekilde dengeli olmasını sağlayın. Olabildiğince farklı gıdaları tercih edin.Her öğünde tüm besin gruplarına yer vermeye çalışın.Hayvansal kaynaklı besinler yerine bitkisel kaynaklı besinleri tercih edin.
*Yemek yemekten korkmayın,canınıemek yiyerek metabolizmanızın %35 fazla çalışmasını sağlarsınız.
*Kesinlikle öğün atlamayın. Günde 3 öğün yerine 6 öğün yemek yiyin ama porsiyonlarınızı küçültün.
*Kahvaltı yapmadan güne başlamayın.
*Yiyecekleri pişirmek için fırında, ızgarada, buharda pişirmek, kaynatmak gibi, fazla yağın eklenmediği yöntemleri kullanın, Yağda kızartmalardan mümkün olduğunca uzak durun Ancak yağı hayatınızdan çıkarmayın.Yağlar yaşamak için ihtiyacımız olan temel besin maddelerinden biridir.Enerji verirler ve yağda eriyen vitaminlerin vücudumuza faydalı olmasını sağlarlar.
*Yüksek oranda yağ, doymuş yağdan zengin sosis, salam, sucuk, pastırma gibi gıdalardan kaçının,
*Yemeklerinizde zeytinyağı kullanın.
*Yağda kızartmalar,şekerli gıdalar,kuru yemiş,kek,pasta ve sakatatlar gibi fazla kalori ve yağ içeren yiyeceklerden uzak durun
*Asla yanmış yağ kullanmayın.
*Kırmızı et yerine beyaz eti tercih edin.
*Süt, yoğurt ve peynir tüketmeye özen gösterin.Günde en az 3 porsiyon süt grubundan alın
*Haftada 2-3 porsiyon balık, 2-3 porsiyonda kurubaklagil yemekleri tüketmeye özen gösterin.
*Günde birkaç kez ,tahıl grubu besinler( ekmek,makarna,patates,pirinç gibi) tüketin.
*Ekmek olarak mümkünse kepekli buğday ekmeğini tercih edin.
*Eğer normalde tam tahıl ürünlerini yemiyorsanız, aşamalı olarak geçiş yapın. Örneğin kolaylıkla % 60’ lıktan % 100’ e geçebilirsiniz,
*Günde 3-4 porsiyon çeşitli taze sebze ve meyveler tüketin
*Olabildiğince taze sebze ve meyve tüketin, konservelerden kaçının. Vitamin içeriği tazelerde daha fazladır.
*Koyu yeşil, turuncu meyve ve sebzeleri özellikle tercih edin.
*Buzdolabınızı sağlıklı besinlerle doldurun. Önceden planlayıp buzdolabında sağlıklı beslenmeye yarayacak yiyecekler bulundurun.
*Gün boyunca su içmeyi ihmal etmeyiniz, yemeklerden önce 1-2 bardak su için.
*Lifli sebzelere ağırlık verin.
*Yemeklerinizi yavaş yiyin iyi çiğneyin ve lokma aralarında çatalı elinizden bırakıp biraz bekleyin.
*Evde sadece masada yemek yeme alışkanlığı edinin. Televizyon seyrederken, yatakta ya da mutfakta değil.
*Evde tuzluk kullanmayın, yemeklere eklediğiniz tuz sizin için yeterlidir.