Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘ Fındıklı Bohça Kadayıf ’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Fındıklı Bohça Kadayıf nasıl pişirilir? Fındıklı Bohça Kadayıf için hangi malzemeler gerekli? Fındıklı Bohça Kadayıf nasıl pişirilir?’ sorularını araştırmaya başladı. İşte Fındıklı Bohça Kadayıf malzemeleri ve Fındıklı Bohça Kadayıf tarifi...
Gelinim Mutfakta 1 Şubat Fındıklı Bohça Kadayıf Malzemeleri
500 gram ince tel kesim kadayıf
200 gram taze tereyağı
Kadayıf Katmanlarının Arası İçin;
1 Su bardağı çekilmiş Fındık
Kadayıfın Şerbeti İçin;
iki çay kaşığı limon suyu
4,5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Fatih Ürek bu tatlı için 40 dakikalık süre verdi. Bence fazla olduğunu düşünüyorum. Sizler yaparken daha kısa sürede bitirebilirsiniz. Şimdi bu tatlının nasıl yapıldığını anlatan video ile sizleri baş başa bırakıyorum.