Fırında Beşamel Soslu Makarna tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Fırında Beşamel Soslu Makarna nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Fırında Beşamel Soslu Makarna nasıl hazırlanır, Fırında Beşamel Soslu Makarna yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Fırında Beşamel Soslu Makarna için Malzemeler:


Beşamel Sos İçin: 3 yemek kaşığı un 1,5 litre süt 200  gr margarin 1 yumurta sarısı Makarna İçin: 1  paket çubuk makarna 500  gr beyaz peynir Kaşar peyniri Tuz


Fırında Beşamel Soslu Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Öncelikle beyaz peynirinizi ufalayıp kaşar peynirinizi rendeleyin. 1 yumurta sarısını hazırlayın. Makarnaları tuzlu suda haşlayın (aldente olursa daha güzel olur). Bir yandan da beşamel sosu hazırlayın. Haşlanmış makarnanın içine hazırladığınız beşamel sosun yarısını ve birkaç  kaşık ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırın. Bulamaç gibi bir karışım elde edeceksiniz. Bu beşamel soslu makarna karışımının yarısını, margarinle yağlanmış ısıya dayanıklı cam tepsiye eşit şekilde yayın. Üstüne ufalanmış beyaz peynirleri döşeyin. Beşamel soslu makarnanın kalan yarısını tepsiye tekrar yayıp beyaz peynirleri kapatın. Kalan beşamel sosun içine bir yumurta sarısını ekleyip seri bir şekilde karıştırın ki o sıcaklıkla yumurta pişip topaklaşmasın. Bunu da tepsinin üstüne döküp makarnaların her tarafını kaplayın. Beşamel sos oldukça fazla gibi görünebilir gözünüze ama piştiğinde börek gibi olacak endişe etmeyin. En son rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Orta hararetli fırında üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. Beşamel Sos: Margarini tencerede eritin. Unu ekleyin. Rengi değişene kokusu çıkana kadar kavurun. İçine çok yavaş bir şekilde oda sıcaklığındaki sütü ekleyip seri şekilde karıştırın. Sütü çok yavaş ekleyip çok seri karıştırısanız, topaklanma olmadan beşamel sosu başarıyla oluşturursunuz. Sütün tamamını ekledikten sonra karıştırmaya ara vermeden pişirin. Kaynadıktan sonra kıvamı biraz koyulaşınca ocağın altını kapatıp beşamel sosun önce bir yarısını sonra diğer yarısını makarna ile yukarıdaki şekilde buluşturun.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri