Bugün sizlerle Fırında Kefal nasıl hazırlanır, Fırında Kefal yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Fırında Kefal için Malzemeler:
1,5 kg kefal 3 adet sarı patates 5 adet domates 2 adet soğan 3 diş sarımsak 1 kaşık un maydanoz 1 adet defne yaprağı ½ bardak beyaz şarap ½ bardak zeytinyağı tuz
Fırında Kefal Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bütün sebzeleri doğrayarak hazır edin. Balıkları temizleyin birer kişilik parçalar halinde kesip tepsiye yerleştirin. Patatesleri söğüş olarak pişirin kabuklarını soyarak yarım ay şeklinde doğrayın ve balıkların aralarına yerleştirin. Soğanı zeytinyağında defne yaprağı ile beraber kavurun. Unu ekleyip karıştırın. Domates maydanoz sarımsak ekleyin. Bunları bir süre karıştırdıktan sonra önce şarap sonra suyu karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Hazırladığınız bu karışımı balıkların üzerine dökün. Ardından her bir balığın üzerine bir dilim domates koyun. Orta ısıdaki fırında pişirin.