Fırında Lorlu Köz Patlıcan nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Fırında Lorlu Köz Patlıcan

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Fırında Lorlu Köz Patlıcan yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Fırında Lorlu Köz Patlıcan nasıl yapılır? sorusu ise merak konusu oldu. İşte Fırında Lorlu Köz Patlıcan tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Fırında Lorlu Köz Patlıcan   yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Fırında Lorlu Köz Patlıcan nasıl yapılır? sorusu ise merak konusu oldu. İşte Fırında Lorlu Köz Patlıcan tarifi..

Malzemeler:

  • 2 adet iri patlıcan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2-3 adet tatlı sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  • zeytinyağı
  • istediğiniz kadar lor peyniri

Yapılışı:

  1. Patlıcanlara bıçak yardımıyla 1-2 delik açın, fırının ızgarasında közleyin.
  2. Patlıcanlar közlenirken domatesleri minik küpler halinde doğrayın. Biber ve sarımsağı da kıyın.
  3. Doğranmış domates, biber ve sarımsağı bir kap içine alın, tuz ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın.
  4. Közlenen patlıcanları botuna bıçak yardımıyla yarın ve içini çatal yardımıyla biraz ezin.
  5. Hazırladığınız karışımı patlıcanların içine paylatırın.
  6. Üstüne lor peynirini paylaştırın ve tekrar zeytinyağı gezdirin.
  7. Lor peyniri kızarmaya başlayınca fırından alın, sıcak ya da ılık olara servis yapın.

Yemek Tarifleri Haberleri