Bugün sizlerle Fırında Lüfer nasıl hazırlanır, Fırında Lüfer yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Fırında Lüfer için Malzemeler:
4 adet lüfer 4 adet soğan 3 adet domates 2 adet havuç 2 adet patates 1 adet limon maydanoz ½ bardak zeytinyağı 2 bardak ılık su tuz karabiber
Fırında Lüfer Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Sebzeleri doğrayarak hazır edin. Yağı kızdırın ve soğanı kavurun. Havucu ekleyin 2dk daha kavurup patatesi katın. Hepsi sote olunca domatesi ve ½ bardak ılık suyu ilave edin pişsinler. Balıkları temizleyip yıkayın, derilerine zeytinyağı sürün kullanacağınız fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine de hazırladığınız harcı dökün, tuzunu baharatını ekleyin kalan ılık suyu gezdirin, kıyılmış maydanozu serpin ve180derecede balıklar kızarana kadar pişirin.
Fırında Lüfer 2. tarif
Fırında Lüfer için Malzemeler:
1 kg lüfer 2 adet soğan 3 adet havuç 1 adet kereviz 2 adet patates 3 adet domates 1/2 bardak zeytinyağı 1 adet limon maydanoz tuz, karabiber 2yaprak defne
Fırında Lüfer Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Sebzelerin hepsini doğrayın, bir tencere içinde yağda kavurun sebzeler ölsün. Balıkları yıkayarak tuz ve biber serpin fırın tepsisine dizin. Üzerine sebze harcını, kıyılmış maydanozu ve yuvarlak dilimlenmiş limonu yerleştirin. (soğanı da halka şeklinde doğramış olun) yarım bardak kadar da su gezdirerek aralara defne yaprağı koyun ve fırında pişirin.
Fırında Lüfer 3. tarif
Fırında Lüfer için Malzemeler:
İstenilen miktarda lüfer, domates, yeşil soğan, maydanoz, limon, sıvıyağ (miktarları malzemeye göre ayarlayabilirsiniz)
Fırında Lüfer Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Öncelikle kullanacağınız fırın tepsisine alüminyum folyo döşeyiniz. Ardından yıkayıp tuzladığınız balıkları ve dilimlediğiniz sebzeleri koyunuz. Biraz sıvıyağ akıttıktan sonra çok az su ilave etmeniz gerekir. 170derecede fırında pişirebilirsiniz.