Fırında Makarna nasıl yapılır? Gelini Mutfakta Fırında Makarna

Fırında Makarna malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Fırında Makarna nasıl yapılır? İşte tarifi..

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Fırında Makarna yapacak. Gelinlerin yapacağı Fırında Makarna ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 26 Mart Perşembe Fırında Makarna tarifi.

Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna

Beşamel sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağı (yoksa margarinde olabilir)

Fırında Makarna Tarifi Yapılışı

Börek gibi puf puf harika bir fırında makarna oluyor, kim yediyse tarifini istedi.

Önce makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz.
O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz. (Ben oval borcam kullanıyorum tam geliyor)
Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz.
Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyuyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz. Afiyet olsun.

Yemek Tarifleri Haberleri