Fırında Mantarlı Patates Oturtma nasıl yapılır? Fırında Mantarlı Patates Oturtma tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Fırında Mantarlı Patates Oturtma'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Fırında Mantarlı Patates Oturtma ise merak konusu oldu. Nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Fırında Mantarlı Patates Oturtma tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Fırında Mantarlı Patates Oturtma’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler ''Fırında Mantarlı Patates Oturtma'' nasıl pişirilir? Fırında Mantarlı Patates Oturtma için hangi malzemeler gerekli? Fırında Mantarlı Patates Oturtma nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Fırında Mantarlı Patates Oturtma malzemeleri ve Fırında Mantarlı Patates Oturtma tarifi...

FIRINDA MANTARLI PATATES OTURMA TARİFİ

300 gr dana kıyma

1 büyük kuru soğan

2-3 adet yeşil biber

2-3 orta boy patates

400 gr mantar

Tuz, karabiber

1 yemek salça

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tutam maydanoz

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı sıcak su

Yapılışı:

Soğanlarımızı sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz. Sonra kıymayı ilave ediyoruz. İçerisine bir miktar tuz ve karabiber ve bir kaşık salçayı ilave ediyoruz. Küçük doğradığımız taze yeşil biberlerimizi kıymalı karışıma ilave edip bir taşım onları da pişiriyoruz. Mantarları da ilave edip kavuruyoruz.

Çıkaracağımıza yakın maydanozu da doğrayıp karışımımızı ocaktan alıyoruz. 30x30 ebatında bir cam kabımızın içine ince ve yuvarlak kestiğimiz patatesleri, yağlanmış tepsimize sıralı bir şekilde diziyoruz. Kıymalı mantarlı karışımı üzerine döküp düzeltiyoruz. Üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu ilave edip üzerini folyo kağıt ile kapatıp 180 derece fırında 15-20 dakika patatesler pişene dek pişiriyoruz.

Diğer tarafta bir tencere içinde bir yemek kaşığı tereyağı içine bir kaşık unu ilave edip kavuruyoruz. Un kokusu çıkınca 1 bardak sütü ilave edip biraz pişiriyoruz. Karabiber ilave edip altını kapatıyoruz.

Patatesleri pişen tepsiyi fırından çıkarıp üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküp tekrar fırına koyuyoruz. Beşamel sosun pişiminden sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip pişirerek fırından alıyoruz.

Dilimleyip servis yapıyoruz.

Yemek Tarifleri Haberleri