Fırında Palamut tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Fırında Palamut Nasıl Yapılır?

Fırında Palamut nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Palamut Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Fırında Palamut nasıl hazırlanır, Fırında Palamut yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Fırında Palamut için Malzemeler:

Yarım demet maydanoz Yarım çay bardağı zeytinyağı 1.5 kuru soğan 1.5 domates 1.5 palamut (orta boy) 1 limon 2 defne yaprağı 3 sivribiber tuz 5 kişilik

Fırında Palamut Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin. Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz

Fırında Palamut 2. tarif
Fırında Palamut için Malzemeler:

1 kg palamut 2 adet soğan 3 adet havuç 1 adet kereviz 2 adet patates 3 adet domates 1/2  bardak zeytinyağı 1 adet limon maydanoz tuz karabiber 2yaprak defne

Fırında Palamut Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Sebzelerin hepsini doğrayın, bir tencere içinde yağda kavurun sebzeler ölsün. Balıkları yıkayarak tuz ve biber serpin fırın tepsisine dizin. Üzerine sebze harcını, kıyılmış maydanozu ve yuvarlak dilimlenmiş limonu yerleştirin. (soğanı da halka şeklinde doğramış olun) yarım  bardak kadar da su gezdirerek aralara defne yaprağı koyun ve fırında pişirin.

Fırında Palamut 3. tarif
Fırında Palamut için Malzemeler:

4 adet palamut balığı, 2 adet patates, 2 adet soğan, 3 adet domates, 2 adet yeşilbiber, 4 diş sarımsak, 3 adet defneyaprağı, 3 kaşık sıvıyağ, 1 bardak sıvıyağ, tuz-karabiber

Fırında Palamut Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Balıkları yıkayın ve fırın tepsisine dizin. Sebzeleri doğrayın tepsiye aktarın. Sarımsakları dilimleyin balıkların üzerine dizin. Aralara defneyaprağı koyun. Baharat, sıvıyağ en sona suyu koyup 170derecede pişirin.

Yemek Tarifleri Haberleri