Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Fırında Soslu Tavuk Kanat '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı İmam Bayıldı ise merak konusu oldu. Fırında Soslu Tavuk Kanat nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Fırında Soslu Tavuk Kanat tarifi...
Fırında Soslu Tavuk Kanat İçin Malzemeler :
650 gr tavuk kanat
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarımsak
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Fırında Soslu Tavuk Kanat Yapılışı :
Hafif derince bir kap içine 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı domates salçası koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, tuz ve karabiber ekleyip, iyice karıştırın.
Daha sonra hazırladığınız sosun içine 650 gr tavuk kanatlarını koyup, eliniz ile iyice harmanlayın. Kabın üzerini streç film ile örtüp, buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin.
Soslu tavuk kanatlarını yağlı kağıt serili fırın kabı içine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
Soslu tavuk kanatları piştikten sonra fırından alıp, her birini ters çevirin. Tekrar fırına verin. Yaklaşık 10 dakika kadar diğer yüzlerinin hafifçe kızarmasını sağlayın.
Fırında soslu tavuk kanatları piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Soslu tavuk kanatlarını patates kızartması ile servis edebilirsiniz.