Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Fırında Zeytinyağlı Sebze Kebabı ' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Fırında Zeytinyağlı Sebze Kebabı ise merak konusu oldu. Fırında Zeytinyağlı Sebze Kebabı Malzemeleri neler? İşte Fırında Zeytinyağlı Sebze Kebabı
Fırında Zeytinyağlı Sebze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
4 adet orta boy patates
1 adet çarliston biber
2 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük boy soğan
3 adet büyük diş sarımsak
4 adet küçük boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Fırında Zeytinyağlı Sebze Kebabı Tarifinin Püf Noktası
Eğer sebzeleri eşit büyüklükte ve ince doğrarsanız daha kısa sürede pişirirsiniz fakat çok ince doğradığınızda dağılabilir.
Tarifinin Pişirme Önerisi
Üzerinin kızarması için fırından almaya yakın alüminyum folyo ve yağlı kağıdı alabilirsiniz.
Fırında Zeytinyağlı Sebze Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Patates, kırmızı ve yeşil biberi, patlıcanı, kabağı, soğanı ve sarımsağı doğrayın ve fırın kabına alın.
Domatesleri ayrı bir kapta rendeleyin.
Domates ve biber salçası, sıcak su, zeytinyağını ve tüm baharatları, rendelenmiş domatesleri karıştırın ve fırın kabına aldığınız sebzelerin üzerine ekleyin.
Fırın kabının üzerini öncelikle yağlı kağıt sonrada alüminyum folyo ile kapatın.
170 derecede 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.