FISTIKLI PİLAV YAPIMI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı Antep fıstığı
4 su bardağı sıcak su
1 adet kuru soğan
1 adet tavuk bulyon
Yarım bağ maydanoz
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Fıstıklı pilavımızı hazırlamaya pirinçleri ayıklayarak sıcak suyun içinde 20-25 dakika kadar bekleterek başlayalım.
Ardından ıslanan pirinçlerin sularını süzdürüp birkaç su yıkayarak tekrar süzdürelim.
Kuru soğanın kabuklarını soyarak ince ince kıyarak doğrayalım.
Teflon pilav tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağını alarak eritelim.
Üzerine ince doğranmış soğanları alarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine yıkanarak süzdürülmüş pirinçleri alarak pirinçler şeffaf renk alana kadar kavuralım.
Üzerine dolmalık fıstıkları, ayıklanmış ve yıkanmış kuş üzümlerini, 2 yemek kaşığı Antep fıstığını ilave ederek birkaç dakika kadar kavurarak tavuk bulyon ve 4 su bardağı kaynar suyu ekleyelim.
Tuzunu ayarlayarak pilav tavamızın kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler suyunu tamamen çekerek yumuşayana kadar pişirerek ocaktan alıp demlenmesi için pilavımızı sararak 10-15 dakika kadar dinlendirelim.
Demlenerek hazır hale gelen pilavımızın üzerine ince kıyılmış maydanoz yaprakları ve baharatları ilave edip karıştırarak servise sunalım.
Fıstıklı pilav hazır, afiyet olsun…