Fodula Dolması nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Fodula Dolması yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte tarifi..
Fodula Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tam buğday ekmeği(yuvarlak)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
- 400 gram dana kuşbaşı eti
- 2 adet havuç(küp doğranmış)
- 1 su bardağı bezelye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı rezene
- 1 çay kaşığı anason
- 2 su bardağı su
- 2 adet domates(kabukları soyulup, doğranmış)
Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı adaçayı
Fodula Tarifinin Püf Noktası
Ekmek içlerini 160 derecede 15 dakika fırınlarsanız, sonrasında galeta unu olarak kullanabilirsiniz.
Fodula Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından kuşbaşı etleri ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Havuç ve bezelyeleri ekleyip 2 dakika kadar bu şekilde kavurun.
- Tuz, rezene, anason, su ve doğranmış domatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte kontrollü olarak pişirin.
- Yuvarlak tam buğday ekmeğinin üzerini kapak olacak şekilde kesin ve ekmeğin içini alın.
- Suyunu çeken etli karışımı bu ekmeğin içerisine doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp, ada çayı ile beraber kavurun.
- Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz ekmeğin kapağını kapatın ve ada çaylı tereyağını üzerine yayın.
- 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar fırında pişirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.