Franbuazlı Pasta tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Franbuazlı Pasta Nasıl Yapılır?

Franbuazlı Pasta nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Franbuazlı Pasta Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Franbuazlı Pasta nasıl hazırlanır, Franbuazlı Pasta yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Franbuazlı Pasta için Malzemeler:


4 adet yumurta, 250 gr franbuaz, 1paket vanilya, 1paket kabartma tozu, 3 bardak un, 5 kaşık damla çikolata, 4 kaşık un, 1paket kremşanti, 4 bardak süt, 2 bardak şeker Şerbet: 1 bardak su ile 3 kaşık şekeri eritin

Franbuazlı Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:

(1 bardak)Şeker eriyene kadar yumurta ile çırpın. Ardından vanilya, kabartma tozu ve 3 bardak unu ekleyin, iyice karıştırın. Yağlanmış kalıba aktarın 170derecede 30dk pişirin. Bir tencere içinde 3 bardak sütü, 1 bardak şekeri, 4 kaşık unu karıştırarak kaynatın. Kaynayınca soğumaya bırakın. Kalan süt ile kremşantiyi hazırlayın. Soğuyan hamuru ikiye ayırın parçaları önce şerbet ile ıslayın ardından krema sürün, taban kısmına ayrıyetten kremşanti sürün, franbuaz ve çikolata serpin. Üstünü diğer parçayla kapatın. Kalan krema ve kremşantiyi karıştırarak hamurun tepesine bulayın. Kalan çikolatadan ve franbuazdan süs yapın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servise sunun.


Franbuazlı Pasta 3. tarifi

Franbuazlı Pasta için Malzemeler:

4 adet yumurta, 250 gr franbuaz, 1paket vanilya, 1paket kabartma tozu, 3 bardak un, 5 kaşık damla çikolata, 4 kaşık un, 1paket kremşanti, 4 bardak süt, 2 bardak şeker Şerbet: 1 bardak su ile 3 kaşık şekeri eritin
Franbuazlı Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
(1 bardak)Şeker eriyene kadar yumurta ile çırpın. Ardından vanilya, kabartma tozu ve 3 bardak unu ekleyin, iyice karıştırın. Yağlanmış kalıba aktarın 170derecede 30dk pişirin. Bir tencere içinde 3 bardak sütü, 1 bardak şekeri, 4 kaşık unu karıştırarak kaynatın. Kaynayınca soğumaya bırakın. Kalan süt ile kremşantiyi hazırlayın. Soğuyan hamuru ikiye ayırın parçaları önce şerbet ile ıslayın ardından krema sürün, taban kısmına ayrıyetten kremşanti sürün, franbuaz ve çikolata serpin. Üstünü diğer parçayla kapatın. Kalan krema ve kremşantiyi karıştırarak hamurun tepesine bulayın. Kalan çikolatadan ve franbuazdan süs yapın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servise sunun.

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri