Bugün sizlerle Fransız Usulü Balık Haşlama nasıl hazırlanır, Fransız Usulü Balık Haşlama yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Fransız Usulü Balık Haşlama için Malzemeler:
1,5 kg balık 6 bardak su 1 fincan zeytinyağı 1 kaşık salça 3 adet domates 2 adet soğan 1demet maydanoz 1 adet defne yaprağı 1tutam safran kırmızıbiber tuz
Fransız Usulü Balık Haşlama Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balığı izmarit, çinekop, mercan, dülger olarak karışık alın. Temizleyerek parçalara ayırın. Bir tencerede yağı kızdırıp soğanı kavurun salçasını karıştırın. Dilimlere ayırdığınız domatesi, balığı, kıydığınız maydanozu, safranı, defne yaprağını ve suyu tencereye ekleyin. Tuzunu baharatını da ayarlayın ve kaynamaya bırakın.