Galeta Unlu Tatlı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünü yemeği Galeta Unlu Tatlı oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte Galeta Unlu Tatlı tarifi...
Galeta Unlu Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2 Türk kahvesi fincanı un
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade krem şanti
Galeta Unlu Tatlı Tarifi Yapılışı
İlk olarak bir kaba yumurta ve şeker konulup iyice çırpılır.
Daha sonra sırası ile yağ, galeta unu, ceviz, hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya eklenip karıştırılarak borcama dökülür.
180 derece fırında pişirilir.
Hazırlanan şerbet üzerine dökülür.
Kremasını yapmak için bir tencereye süt, un, nişasta, şeker konulup devamlı karıştırılarak pişirilir.
Ocaktan indirmeye yakın vanilya eklenir.
Krema biraz soğuduğu zaman 1 paket krem şanti içine eklenip karıştırılır ve hazırlanan kekin üzerine dökülür.
Üzeri hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun